Maraşta Haber
Maraşta Haber

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Erkoç: “Büyükşehre Uyum Çok Önemli”

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Fatih Mehmet Erkoç, Döngele’de düzenlenen toplu taşıma araçları tanıtım töreninde yaptığı konuşmada, köy ve beldelerden mahalleye dönüşen yerleşim birimlerinde büyükşehre uyum konusunda ilk adımı Dönüklü Mahallesi’nin attığını söyledi. Başkan Erkoç, Dönüklü Halk Otobüsleri Kooperatifinin tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada büyükşehre uyum konusunda ilk adımı Dönüklü Mahallesi’nin attığını söyledi. Başkan Erkoç yaptığı açıklamada: “Büyükşehir […]

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Erkoç: “Büyükşehre Uyum Çok Önemli”

27 Nisan 2015 - 20:18A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Fatih Mehmet Erkoç, Döngele’de düzenlenen toplu taşıma araçları tanıtım töreninde yaptığı konuşmada, köy ve beldelerden mahalleye dönüşen yerleşim birimlerinde büyükşehre uyum konusunda ilk adımı Dönüklü Mahallesi’nin attığını söyledi.

Başkan Erkoç, Dönüklü Halk Otobüsleri Kooperatifinin tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada büyükşehre uyum konusunda ilk adımı Dönüklü Mahallesi’nin attığını söyledi.

Başkan Erkoç yaptığı açıklamada: “Büyükşehir Yasası’na ve yeni yapılanmaya canı gönülden inanıyorum. Artık Kahramanmaraş’ımız da her yerde yaşam şartlarının aynı olması gayreti içinde çalışıyoruz. Artık her yer mahalle her merkez. Dönüklü Mahallemizde şehrimizin bir mahallesi oldu. Biz de geçen yıl yapılanma dönemiydi.

Büyükşehir’le bütün şehir olduk, il genelinde. İl Özel İdaresi bize katıldı. İlçelerimizin de fen işleri, itfaiye, mezarlık hizmetleri gibi önemli hizmetleri bize devredildi. Bunların yapılandırılmasını da hızlı bir şekilde tamamladık. Hızlı bir şekilde ihalelerimizi yaparak projelerimizi faaliyete geçiriyoruz.

Bu bölgenin insanı çok çalışkan ve gayretli insanlar. Sizler ekmeğini taştan çıkaran insanlarsınız. Bu bölgemizin insanı Çukurova’dan beri yıllardır rızık peşinde koşar. AK partimiz kurulduğu günden beri sizlerle iç içe olan bir insanım. Sizleri yakınen çok iyi tanıyorum. Burada birkaç dönüm araziden bahçecilik yaparak bir yıllık geçimini sağlayan kardeşlerimiz var. Sizlerle gurur duyuyoruz. Günübirlik şehrimize gelerek orada yoğun bir gayret göstererek ekmeğinizi kazanıyorsunuz. Bu bölgede yaklaşık 30 bin insan var. Dadağlı, Dönüklü, Kümperli, Öztürk, Çağırgan,Sadıklı, Kalekaya,Gölpınar, Hacılar gibi bölgemizde 30 bin civarında insanın yaşadığı bir arter. Biz de bu arteri sağlam yapalım diye düşündük. Burayı sıcak beton asfalt yapıyoruz. Bu grup yolumuz ilk defa sıcak asfalt yapılacak. Bu bir ilk. Tabii arkadaşlarımız yolunuzu yaparken aynı zamanda alt yapısıyla beraber titiz bir çalışma ile yapıyorlar.50 yıl dayanacağı inancındayız. Bu yaptığımız hizmete sizlerin de sahip çıkacağına inanıyoruz. Yol kenarında evi ve bahçesi olan arkadaşlarımızın mümkün mertebe yoldan su geçirmemelerini istirham ediyoruz.

Büyükşehir olmanın bir farkı da yeni otobüslerimiz. Bu otobüslerimiz, klimalı, engelli rampası olan modern taşıma araçları.

Biz göreve geldiğimizde şunu söyledik. Bizim insanımız nerede yaşarsa yaşasın hizmetin en iyisine layık. K plakalı araçlarımız vardı ve yazın çok sıcak olurdu ve çok sıkıntılı araçlardı. Bu taşıma işini yapan kardeşlerimize bunu konforlu araçlarla değiştirelim dedik. İki tane K plakayı bir tane H plakaya dönüştürme kararı aldık. Bu uygulamayı ilk önce bu bölge yaptı. Bu gayretlerinden dolayı da bu kardeşlerimizi tebrik ediyorum. Buradaki toplu taşıma kooperatif başkanı ve yönetim kurulu üyelerini tebrik ediyorum. İşte dönüşüm bu, büyükşehre uyum bu. Burada 2015 model araçlar size hizmetin en iyisini sunmak için buradalar. Deliçay’ın üzerinde yaptığımız köprünün yanı sıra Aksu Çayının üzerine de bir köprü yapacağız. Ayrıca Hacımustafa Çiftliği ile Önsen arasında köprünün oradan karşıya bir yol geçireceğiz.

Şimdi siz Onikişubat ilçesine bağlı olduğunuz için Belediye ve kaymakamlık binaları Binevler bölgesine yapılacak. Siz Adana yolunu dolaşıp gideceğiniz için yolunuz çok uzayacaktı. Bu yapacağımız köprü daha önce Avşar’a yapılacaktı. Onu yapsaydıkta yolunuz yine uzayacaktı. Kalekaya’dan Dadağlı’ya kadar olan arter de bu köprüden faydalansın diye Aksu Nehri üzerine yapacağız. Hemen oradan geçip Onikişubat ilçesinin merkezine ulaşacaksınız. 2016 yılında da o yola başlayacağız.

Şimdi büyükşehir belediyesi olarak tarımsal sulama kanallarınızın tespitini yaptırıyorum. Burada bir kısım kanallar eskimiş şimdi onların da çalışmalarını yapıyoruz.

Sizler bizim yanımızda olduğunuz sürece bize destek olduğunuz sürece bizler daha azim ve şevkle sizlere hizmet vereceğiz” diye konuştu.

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha ...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katıldığı programda, 7 bin 858 konut ve 445 köy evinin kurası çekildi. Cumhurba...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli Çağrıda Bulundu. Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkan...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli Emekli Uzman Çavuşlar, Uzman Çavuşlar Ve Eski Uzman Çavuşların Sorunlarının ...

Satrançta Aziz Sancar Anadolu Lisesine 2.lil ve 4. lük ödülü Satrançta Aziz Sancar Anadolu Lisesine 2...

Onikişubat Aziz Sancar Anadolu Lisesi öğrencileri, Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Satranç Müsabakasında Ķız öğrenciler...

İNSAN BU FİYATLARI GÖRÜNCE UTANIR… İNSAN BU FİYATLARI GÖRÜNCE UTANIR…

Şüphesiz iktidardan ülkeyi yönetenlerden, vatandaşı bu yoksulluk sarmalına sokanlardan söz ediyorum. Hayat pahalılığı Bütün ağırlıkları...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZD...

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yap...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda d...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye B...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Me...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robo...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mar...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sa...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

320. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 320. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Hayalin canlanıyor ufka dalarken gözüm Bilmesin hiç bir ki...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

Kahramanmaraş’ta Yine Deprem Oldu Kahramanmaraş’ta Yi...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra zaman...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramın kaç gün olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan...

Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 30...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katı...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ