Maraşta Haber
Maraşta Haber

İşte Örnek Köy Körücek

              Elbistan’a bağlı Körücek Köyünde tam bir memleket sevdalılığı yaşanıyor. Doğduğu topraklara sevdalı olan Körücek Sakinleri, kurdukları Körücek Sosyal Yardımlaşma ve Derneği ile köylerini daha yaşanabilir hale getirmek için gönüllü işçilik yaparak, memlekete sadakat örneği sergiliyorlar. GURBETÇİLER KÖYLÜLER MUHTAR VE KÖY SAKİNLERİ EL ELE                 Körücek Köyü Muhtarı Asef […]

İşte Örnek Köy Körücek

14 Ekim 2017 - 7:31A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

              Elbistan’a bağlı Körücek Köyünde tam bir memleket sevdalılığı yaşanıyor. Doğduğu topraklara sevdalı olan Körücek Sakinleri, kurdukları Körücek Sosyal Yardımlaşma ve Derneği ile köylerini daha yaşanabilir hale getirmek için gönüllü işçilik yaparak, memlekete sadakat örneği sergiliyorlar.

GURBETÇİLER KÖYLÜLER MUHTAR VE KÖY SAKİNLERİ EL ELE

                Körücek Köyü Muhtarı Asef Bulut, Körücek Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Battal Kara, Muhtar Azaları, yurt dışında yaşayan ve yaz aylarında memleketlerine adeta koşan gurbetçiler ile köy sakinleri, daha güzel, sağlıklı ve mutlu yaşam adına el birliği içinde örnek bir imece sergileyerek, genel ihtiyaçları gidermek için inanılmaz çaba sergiliyorlar.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİNE GÖNÜLDEN BAĞLILAR

                Öğrenci yetersizliği nedeniyle atıl kalmaması düşüncesine sahip olan Köyücek Köyü Sakinler, bir birbirlerine maddi ve manevi destek vererek, okul bahçesini düzenlediler. Bu yetmedi okul girişine Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün büstü yaparak, kurucu milli iradeye adeta sadakat içinde olduklarını sergilediler. Göndere çektikleri Türk Bayrağı ile Elbistan Gündem Haber’e manşet olan habere gurur pozu verdiler.

OKULA BAHÇE DUVAR YAPTILAR ÇAM FİDANI EKTİLER

                Öğrenci yetersizliği nedeniyle kullanılamayan okulun bahçe düzenlemesini yapan Körücek Sakinleri bununla yetinmeyerek okul bahçesinin etrafını yine kendi aralarında topladıkları para ile duvarla çevirdiler. İşçiler ise yine Muhtar Asef Bulut, Muhtar Azaları, Körücek Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Battal Kara ve köylüler oldu. Bir gün okulumuz açılacak düşüncesiyle eğitime gönül verdiklerini ortaya koyan Körücekliler, bir yandan da kendi imkânları ile sağladıkları onlarca çam fidanını okul bahçesinde toprakla buluşturdular. Okulu şimdilik taziye evi ve kültür evi olarak kullanacaklar.

BAŞARILI MUHTAR KÖYÜ SAĞLIKLI SUYA KAVUŞTURSU AMA..

                Kendilerini adeta doğduğu köylerine adayan, yaşamlarına güzel memleketlerinde devam eden Körücekliler, köy yakınlarından çıkan kaynak suyunu pınar haline getirerek, gölgenin tek ama yetersiz suyuna sahip oldular. Sadece kendilerini düşünmeyen Körücekliler, Muhtar Asef Bulut’un girişimleri, aktif çabası, dernek üyeleri ve gurbetçilerin katkıları ile köye sulama göleti yaptılar. Kurak geçen yaz aylarında bahçe ve tarla sulamasına çare buldular.

TEK GEÇİM KAYNAĞI ZOR İMKANLARDA HAYVANCILIK

                Başarılı Körücek Muhtarı Asef Bulut’un bitmek bilmeyen enerjisi ile köye bu imkanlar getirilirken gölgede yetiştirilen büyük ve küçükbaş hayvanlar için sulama kanalları yapıldı. Bu davranış ile neredeyse tek geçim kaynağı olan hayvancılığa sahip çıkmayı başardılar.

GİDECEĞİZ GELECEĞİZ SEVECEĞİZ ÇÜNKÜ O KÖY BİZİM KÖYÜMÜZ!,,

                “Gideceğiz Geleceğiz Seveceğiz Çünkü; Bu Köy Bizim Köyümüz”, “İşte İnsan İşte Memleket Sevdası İşte İmece” ve “İŞTE ÖRNEK KÖY KÖRÜCEK” manşetini attığımın bu güzel memleket köşesinin başarılı ve çalışkan muhtarı Asef Bulut, elde edilen başarıları, çalışmaları, imeceği, destekleri ve beklentilerini şu sözlerle dile getirdi:

“ASFALT YOL KÖRÜCEK’TEN ÖNCE BİTİYOR KÖYLÜLER VE GURBETÇİLER MUZDARİP”

                “Körücek Köyümüz Elbistan’ın ulaşım açısından en uzak köyleri arasında. Yollarımız ise toprak. Bizden bir önceki köye kadar gelen asfalt yol, bizim köye gelmeden son buluyor. Yazın tozdan kışın çamurdan kurtulamıyoruz. Bu konuda ilgili makamlardan destek ve hizmet talep ediyoruz.

                Kışın 70 haneli köyümüzde nüfus olsa da yaz mevsiminde gurbetçilerimizin hasret çekerek geldikleri köyümüzde nüfus yoğunluğu yaşanıyor. Ancak memleket sevdalısı bu insanlarda toz, çamur ve kötü yoldan muzdarip oluyorlar. Devletimizden hizmet bekliyorlar. Bir önceki köye kadar gelen asfalt yol neden bize ve bizden sonraki köylere ulaşmaz? Bu haklı beklentimize olumlu yanıt geleceğini inancını sürdürüyoruz.

“EVLERDE SU VAR AMA HATLARIN ÇÜRÜMESİ SONUCU ÇEŞMEDEN SAĞLIKSIZ SU AKIYOR”

                Ayrıca, köyümüzde her evde musluk var ama su içilmiyor. Çok uzun yıllar önce çekilen boruların paslanması ve eskimesi dolayısıyla evlerdeki sulardan çamur ve koku akıyor. Bu duruma da el atılması devletimizden talep ve ricamızdır. Bu sıkıntıyı en aza indirmek için kendi çabalarımla, yine dernek üyeleri, gurbetçiler ve köylülerin katkısı ile 1.5 kilometre uzaktan çıkan kaynak suyunu köy merkezine getirerek, içilebilir tek sağlıklı suyu elde ettik. Dernek tarafından köye kazandırılan pınardan akan su çok az. Adeta damla ile akıyor. Yaz aylarında çok yetersiz kalıyor. Kadınlarımız bir kova su için saatlerce pınar başında bekliyorlar. Bu kadınlarımızın da yaşlı ve hasta olduğu düşünülürse çekilen sıkıntı daha net ortaya çıkar.

“SULAMA GÖLETİ VE HAYVANLARIMIZA SU KANALLARI YAPTIK”

                Köyümüzde sulama göleti yaptık, pınardan akan suları azda olsa biriktiriyoruz. Bahçe sulamalarında kullanmaya çalışıyoruz. Diğer yandan yine pınardan artan suyla su toplama kanalları yaptık ve tek geçim kaynağımız olan hayvancılıkta hayvanlarımızın su ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştık.

“MEMLEKETİMİZİ SEVİYORUZ BU MEMLEKET HEPİMİZİN”

                Memleketimizi seviyoruz. Doğduğumuz topraklarda yaşamak, ölmek ve baba ocağında toprağa verilmek arzusundayız. Gurbetçilerimizde vatana geri dönüş içindeler. Bu memleket bizim, hepimizin. Daha yaşanabilir bir köy için devletimizin çözüm bekleyen sorunlarına el atmasını büyük bir hasretle bekliyoruz. Bizler Körücekliler olarak, kendi köyümüze sahip çıkıyoruz. Devletimizden ve yetkili makamlardan da eksiklerimizin giderilmesini talep ediyoruz. Sağlanacak hizmetler bizi vatan toprağına, memlekete ve köyümüze daha çok bağlayacak.”

               

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Ilıca İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına yoğun ilgi oldu. Ilıca İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemen...

Onikişubat Ilıca İlkokulunda  kutlanacak olan “Büyük Önder Atatürk’ün 1920’de Türk Milletinin bağımsızlığı ve çağdaşlaşması yolunda atı...

Kahramanmaraş’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşku içinde kutlandı. Kahramanmaraş’ta 23 Nisan Ulusal E...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin bağımsızlığı yolunda attığı ilk adım olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin a...

Muhtar Ali Engizek Kolları Sıvadı Muhtar Ali Engizek Kolları Sıvadı

31 Mart 2024 mahalli idareler seçimi sonucunda Kahramanmaraş-Onikişubat Fatih Mahallesinde büyük bir çekişme ile ipi göğüsleyerek muhta...

Başkan Fırat Görgel: “Çok Çalışacak, Kahramanmaraş’ı Tekrar Ayağa Kaldıracağız” Başkan Fırat Görgel: “Çok Çalışacak, Kah...

Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “İnşallah bu kadim memlekete ve aziz millete çok güzel hizmetler kazandıracağız. İnşallah dev...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
AÇIKLIK VE ŞEFFAFLIK: AÇIKLIK VE ŞEFFAFLIK:

Hangi partiye mensup olurlarsa olsunlar, belediyeleri yönete...

Şehit Ahmet Gülbahar Ortaokulu (ŞAGO) Matematik Yarışması Sonuçlandı Şehit Ahmet Gülbahar Orta...

Kahramanmaraş Onikişubat İlçesi Şehit Ahmet Gülbahar Ortaoku...

Halkoyunları gösterileriyle ilgi odağı oldular Halkoyunları gösterileriy...

Kahramanmaraş/Onikişubat Yıldırım Bayazıt İlkokulunda 23 Nis...

Nirvana Cafe Ilıca da hizmete hazır Nirvana Cafe Ilıca da hiz...

Kahramanmaraş’ ta  Onikişubat ilçe merkezinden 66 kilo...

Ilıca İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına yoğun ilgi oldu. Ilıca İlkokulunda 23 Nisa...

Onikişubat Ilıca İlkokulunda  kutlanacak olan “Büyük Önder A...

Kahramanmaraş’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşku içinde kutlandı. Kahramanmaraş’ta 23...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin b...

Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli Eğitim Müdürü Esma Gizem Akçadağ Kahramanmaraş’ta Te...

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, 23 Nisa...

Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Bayramı Coşkusu Ilıca Yeniyapan Ortaokulu...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milleti...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Sonuçlandı Kahramanmaraş’ta ŞAGO Mat...

Onikişubat ilçesinde 23 okulun ve toplamda 69 öğrencinin kat...

324. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 324. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dünya handır İnsana, yolcular gelip geçer Kimi bahtı güzel...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ