Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan Evde Bakım Maaşı sosyal yardım çalışması bakıma muhtaç olan engelli ve yaşlı bireylerin ailelerinden ayrılmamaları amacıyla yapılmaktadır. İşte bu bağlamda Bakanlık, evde bakım parası alacak illerin listesini bugün açıkladı !

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın geçtiğimiz yıla göre sosyal yardımlarda % 5,49 oranında artış yapılarak 2019 yılında 1.384 lira evde bakım maaşı alan bir kişi 2020 yılında 1.460 lira olarak almaya başlamış oldu. Evde Bakım Maaş ödemelerini E-Devlet üzerinden kolayca sorgulayabilirsiniz. Bu sorgulama işlemini yapmak için tıklayın !

İşte 27 Nisan 2020 tarihinde ödemesine başlanacak illerin listesi!

Evde Bakım Maaşı Ödenecek İllerin Listesi
27 Nisan 2020
AdanaKarabük
AfyonkarahisarKayseri
AksarayKonya
AnkaraManisa
AntalyaMersin
BalıkesirOrdu
BilecikOsmaniye
BursaSakarya
ÇanakkaleSamsun
DenizliSivas
DiyarbakırŞanlıurfa
EdirneTokat
ErzurumUşak
HatayVan
İstanbulZonguldak
İzmir

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sağlamış olduğu Evde Bakım Maaş ödemelerini E-Devlet üzerinden kolayca sorgulayabildiği gibi SMS ile de sorgulayabilirsiniz. Ziraat Katılım Bankası ile ödemesini alan vatandaşlar cep telefonlarının kısa mesaj bölümüne girerek BAKİYE yazıp 4747’e kısa mesaj göndermesi durumunda maaş bakiyesi takibini geçerleştirebilecektir. Bu mesaj ile öğrenme esnasında 1 SMS ücreti olarak operatörünüze ödeme gerçekleştirirsiniz.