KAHRAMANMARAŞ / Dulkadiroğlu Muhsin Yazıcıoğlu Ortaokulundan  14 Öğrenci Kore’de düzenlenecek Asya Uluslararası Matematik Olimpiyatları finallerine katılarak  Dulkadiroğlu ilçemizi, ilimizi ve ülkemizi temsil edecek.

AIMO, yani Asya Uluslararası Matematik Olimpiyatları, gençlere matematik öğrenme, kültürel alışveriş ve matematiksel içgörüleri teşvik etme amaçlı uluslararası bir platform sağlamayı amaçlayan bir etkinliktir. 2012 yılından itibaren Hong Kong kökenli olarak başlayan ve Asya Uluslararası Matematik Olimpiyatları Birliği tarafından düzenlenen bu olimpiyatlar, eleştirel düşünme becerilerini geliştirmek, bilgi alışverişinde bulunmak ve eğitim ve kültürel gelişimi teşvik etmek için bir platform olarak hizmet etmektedir. Yarışma, 2. sınıftan 12. sınıfa kadar olan öğrencilere açıktır ve genellikle soruların yanı sıra, matematiksel düşünme ve problem çözme becerilerini geliştirmeyi hedeflemektedir.

 

 

Afganistan, Azerbaycan, Brezilya, Bulgaristan, Kamboçya, Çin, Hong Kong, İran, Hindistan, Endonezya, Kazakistan, Kırgızistan, Makao, Malezya, Myanmar, Nepal, Nijerya, Pakistan, Filipinler, Singapur, Özbekistan, Tacikistan, Tayland, Türkiye, Türkmenistan, Vietnam ve daha birçok ülkeden öğrenciler Uluslararası Matematik Olimpiyatı yarışmasına katıldılar. Uluslararası bir yarışmaya katılma ve problem çözme becerilerini geliştirme deneyimine sahip olmanın yanı sıra, öğrenciler aynı zamanda kültürel değişim ve ufuklarını genişletme fırsatını da yakaladılar.

Muhsin Yazıcıoğlu Ortaokulunda okul müdürü Bülent Esabil BİLİR önderliğinde, matematik öğretmeni olarak görev yapan Sedef ÜNAL’ın rehberliğinde olimpiyata hazırlanan öğrenciler arasından 14 öğrenci ön elemeyi geçerek bilimin ışığında ülkemizi, ilimizi, ilçemizi ve okullarını Güney Kore’de yapılacak olan 2024 AIMO finalinde temsil etmek üzere davet edildiler.

 Asya Uluslararası Matematik Olimpiyatlarına katılacak Öğrenciler

Ahmet Efe SALAN
Halil İbrahim DEMİRCİ
Eyüp YÜKSÜK
Kevser Buse KOÇ
Mustafa Arda BİLİR
Nehir Berra BADUR
Abdülbaki AKKAVAK
Ömer Faruk ÇIRA
Hamza KOÇKAT
Metehan YILDIZ
Asuman UZUNLU
Taha Yiğit ARDIÇ
Hasan Ali GÖK
Melike YAMAN