Kahramanmaraş Onikişubat İlçesinin gözde okul öncesi okullarından Senem Anaokulu tarafından , okul bahçesinde  “Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği ” gerçekleştirildi.

 

Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliğine Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdür vekili Mehmet Ali Kaya , şube müdürleri: Halil Akyürek, Hüseyin Arslan ve öğrenci velileri katıldı. Öğrencilerin mululuğu görülmeye değerdi. 

HABERE AİT VİDEOYU İZLEMEK İÇİN ALTTAKİ LİNKE TIKLAYIN

https://www.youtube.com/watch?v=TI57RwaTVu0

 

“Bildiğiniz üzerine teknoloji kısa sürede hayatımızın vazgeçilmez bir parçası oldu. Tabletler bilgisayarlar, akıllı telefonlar yaşamımızda önemli yerde ve 7’den 70 hepimizin elinde tabii ki doğru bir şekilde kullanılması halinde hayatımızı olumlu yönde kolaylaştırdığı bir gerçek. Fakat bilinçsiz kullanıldığı takdirde hepimizin özellikle geleceğin yetişkinleri olacak kıymetli çocuklarımızın üzerinde birçok olumsuz etkileri olduğunu hepimiz biliyor ve maalesef bu olumsuzluklara şahit oluyoruz. ” diyerek açılış konuşmasına başlayan okul müdürü Yahya Güney daha sonra şu ifadelere yer verdi:

“Oyun çağındaki çocuklarımızın zamanının çoğunu kontrolsüz bir şekilde teknoloji ile geçirmeleri  onları  hem fiziksel hem de zihinsel olarak etkilemektedir. Bizler Senem Ayşe Anaokulu olarak bu olumsuz etkileri en aza indirgemek için “geleneklerle geleceğe”  adlı E_twinnig  projesi kapsamında unutulmaya yüz tutmuş geleneksel çocuk oyunlarımızı öğrencilerimize öğreterek ve oynamalarını sağlayarak elimizden gelen çabayı göstermeye çalıştık.

Amacımız çocuklarımızı teknolojinin zararlarından korunmak ve toplumumuzda yüksek değere sahip geleneksel oyunlarımızı çocuklarımıza benimsetmek ve yaşatmak. Bu bağlamda hazırlamış olduğumuz geleneksel çocuk oyunları şenliğinde tekrardan hoş geldiniz diyorum ve eğlenceli vakit geçirmenizi diliyorum” dedi.

Minik öğrenciler öğrendikleri geleneksel oyunları oynayarak gönüllerince, mutlu bir gün geçirdiler.