Millî Eğitim Bakanlığı tarafından 17-18 Mart 2022 tarihlerinde  Kahramanmaraş’ta (BEGEP) kapsamında düzenlenen Bütünleştirici Eğitimde Aile ve Çocuk Semineri 2. gününde devam etti ve verimli bir şekilde sona erdi.

Program saygı duruşu istiklal Marşına müteakiben Av. FD. Jülüde Işıl Bağatur, seminerine başladı.  Işıl, Özel Eğitimle ilgili tüm mevzuatlar, BM Engelli Hakları sözleşmesi, Tıbbi Tanımlama, COZGER Yönetmenlik, Uyum tablosu, Eğitsel değerlendirme ve  Tanımlama, Özel Eğitimde Önemli Kavramlar, Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı (BEP) nedir ?, Özel Eğitim Sınıfı Nedir?, Özel Eğitimle İlgili Önemli Soruları cevaplandırarak seminerini tamamladı.

 

SEMİNERE AİT FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN LİNKE TIKLAYIN

https://www.youtube.com/watch?v=A_HjLEAhsfo

 

Seminerin öğleden sonra ki bölümünde Av.Cansu Korkmaz, katılımcı ailelerle ilgili problemleri dinledi, problemlere çözüm önerileri sundu semnerle ilgili masalara bırakılan soru cevapları değerlendirildi.

Seminer ÇalışmasınaMilli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nden Okan Kılıç, BEGEP Projesi İletişim ve Farkındalık Arttırma Uzmanı Nihal Togo, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı, Zekeriya Kahveci ve örgün eğitim veren okullardaki öğrencilerin aileleri ve Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcilerinin katıldı.

 

BEGEP Hakkında

Bütünleştirici Eğitimin Geliştirilmesi Projesi (BEGEP); Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından 2014-2020 Dönemi Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA II) ile fonlanan ve T.C. Millî Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünün Operasyon Faydalanıcısı olduğu bir teknik yardım projesidir.

Projenin Hedefi,

Ülkemizdeki kaynaştırma/bütünleştirme uygulamalarının kalitesini arttırarak tüm öğrencilerin topluma entegrasyonunu sağlamaktır.

Projenin Amacı,

Kaynaştırma/bütünleştirme uygulamalarında rol alan öğretmenlerin, okul yöneticilerinin ve diğer aktörlerin gelişimlerini destekleme yoluyla; yenilikçi, sürdürülebilir ve bütünleştirici bir eğitim sistemine katkı sağlamaktır.

Projenin Hedef Kitlesi,

Örgün eğitim kurumlarının her tür ve kademesinde, Bilim ve Sanat Merkezlerinde (BİLSEM) ve Rehberlik ve Araştırma Merkezlerinde (RAM) görev yapan personel, öğretmen, idareciler, konuyla ilgili çalışmalar yapan sivil toplum kuruluşları ve ailelerden oluşmaktadır.

Projemiz; Ankara, Adana, Balıkesir, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, İstanbul, İzmir