Türkiye Japon Vakfının 14 Kasım 2023 Tarihinde Ankara’ Da Düzenlemiş Olduğu 2. afet eğitimi materyal geliştirme yarışmasında Mado Kadriye Kanbur ilkokulu Sınıf Öğretmeni Tuğrul İpek “Afeti Şansa Bırakma” adlı eğitim materyali ile İlkokul Kategorisinde Dereceye Girerek Ödül Kazanmıştır.

HABERE AİT FOTOĞRAF VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN ALTTAKİ LİNKE TIKLAYIN

https://www.youtube.com/watch?v=G0ZblwwKjF4

 

Türkiye Japon vakfı olarak öğretmenimiz Tuğrul İpek‘e verilen ödülün yanı sıra okulu Mado Kadriye Kanbur İlkokulu’na BİLGİSAYAR alınmak üzere 9.000 TL HİBE edilmiştir. Bu hibe ile Mado Kadriye Kambur ilkokulu öğretmenler odasında kullanmak üzere bir bilgisayar alınmıştır.

12 Haziran 2023 tarihinde Türkiye Japon Vakfı 2 başkanı Prof. Dr. Emin Özdamar ve Vakıf görevlisi Selen Tiryaki Kahramanmaraş Mado Kadriye Kanbur ilkokulunu ziyaret ettiler. Özdamar ziyarette şu ifadelere yer verdi:

“TJV nın düzenlemiş olduğumuz “Afet Eğitimi Materyal Geliştirme Yarışması” için 27 ilden 45 başvuru alınmıştır. Başvuruda bulunan tüm öğretmenlerimize emek ve katılımları için içten teşekkürlerimizi sunarız.

Japonya’daki afet eğitimi deneyimlerinin Türkiye ile etkili paylaşımı için çeşitli projeler yürüten Türk Japon Vakfı (TJV) ve Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) tarafından düzenlenen yarışmanın Seçici Kurulu T.C. MEB, A FA D, Anadolu Üniversitesi, Eskişehir,  Teknik Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, ODTÜ, ADV, JICA ve TJV temsilcilerinden oluşmuştur. “Afet Eğitimi Materyal Geliştirme Yarışması” başvuruları Seçici Kurul tarafından Yarışma Şartnamesinde belirtilen doğrultuda incelenmiştir. Yapılan bu ilk değerlendirme neticesinde 16 ilden 22 projenin yarı finale davet edilmesine karar verilmiştir. Bunlardan da her kategori için 4 materyalli ANKARA’ya çağırılarak ödüllendirilmiştir.” dedi.