Kahramanmaras’ın Dulkadiroglu İlcesinde 6 Şubat depreminde hayatını kaybeden Latife Sayar Ve Tekin Sayar adına, Kahramanmaraş Adliyesi çalışanlarından İhsan Özbek ve Naile Alevci önderliğinde Ziya Gökalp İlkokuluna kütüphane acıldı.

 Yaklasik 10 bin kitabın bulunduğu kütüphane de acılış konuşması yapan Dulkadiroğlu İlce Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Mart, “Kitabımız Kur’an-ı Kerimin’in ilk emrinin oku olduğunu, vurgu yaparak okumanın önemine dikkat çekti. Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı gönüllülerince ihtiyacı olan yerlere kütüphane açılışı için hassasiyetle yaklaşıldığını, bu yardımlarından dolayı emeği geçenlere ve adliye çalışanları teşekkür etti.

Kütüphane kurulmasına öncülük eden adliye çalısanlarından İhsan Özbek ise, depremde vefat eden ablası ve eniştesinin adını yasatmak için kütüphanesi bulunmayan Ziya Gökalp İlkokuluna çocukların faydalanmaları için böyle bir kütüphane kurduklarını, Kahramanmaraş Adliyesi çalışanları sosyal proje gönüllülerinde 16. Kütüphaneyi açtıklarını, kütüphane açmaya devam edeceklerini, amaçlarının kütüphanesiz okul kalmasın olduğunu bildirdi.