Maraşta Haber
Maraşta Haber

Kahramanmaraş’ta Çanakkale Zaferi’nin 109. yıldönümünde şehitlerimiz anıldı

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümünü ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle Kahramanmaraş Şeyh Adil Mezarlığı Şehitlik anıtında düzenlenen ilk törende, Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Emin Mehmet Terzioğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ve Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kahramanmaraş Şubesi Başkanı Mehmet Ali Küpeli, Şehitlik Anıtı’na çelenk […]

Kahramanmaraş’ta Çanakkale Zaferi’nin 109. yıldönümünde şehitlerimiz anıldı

19 Mart 2024 - 11:51A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümünü ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle Kahramanmaraş Şeyh Adil Mezarlığı Şehitlik anıtında düzenlenen ilk törende, Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Emin Mehmet Terzioğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ve Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kahramanmaraş Şubesi Başkanı Mehmet Ali Küpeli, Şehitlik Anıtı’na çelenk sundu.

 

Habere ait videoları izlemek için alttaki linklere tıklayın

https://www.youtube.com/watch?v=lLK658wpHGQ

https://www.youtube.com/watch?v=KFDIPy2Sm9Q

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından şehitlik özel defterini imzalayan Vali Ünlüer, burada yaptığı konuşmada; “Bugün, şanlı tarihimizin önemli dönüm noktalarından biri olan 18 Mart Çanakkale Zaferi’mizin 109. yıl dönümünü büyük bir gurur ve heyecanla kutluyor; Çanakkale Zaferi’nin tüm kahramanlarını bir kez daha rahmet ve minnetle yad ediyoruz.

 

Çanakkale Zaferi, Türk Milletinin sarsılmaz birlik ve beraberliğinin en güçlü nişanesi; tarihten silinmek istenen bir milletin, bütün imkânsızlıklara rağmen vatanını korumak için verdiği milli mücadelenin destanıdır.

Milletimiz bu zaferi bize armağan edenleri asla unutmamıştır ve unutmayacaktır. Şehitlerimizin aziz hatıralarını yüreğimizde taşımak ve yaşatmak, onların emaneti olan değerli ailelerine sahip çıkmak onların acılarını, üzüntülerini ve sorunlarını paylaşmak bizlerin üzerine düşen milli bir görev ve görevin ötesinde de bir vefa borcudur.

Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümünde bu büyük zaferi milletimize armağan eden, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere deprem şehitlerimiz, tüm aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum.” diye konuştu.

Vali Ünlüer, daha sonra ise Milletvekillerimiz, şehit ailelerimiz, gazilerimiz ve protokol mensupları ile birlikte şehitlerimizin kabirlerine karanfil bıraktı.

Şehitlik ziyareti, okunan Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve yapılan duaların ardından son buldu.

 

Şeyh Adil Mezarlığı’ndaki Şehitler anıtındaki programın ardından katılımcılar, Mehmet Gümüşer Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan salon programı için Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde bir araya geldi. Programa, şehit ailelerimiz ve gazilerimizin yanı sıra Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Emin Mehmet Terzioğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Murat Tiryaki, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Alp Tekin Yasım,İstiklal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Bakan, Dulkadiroğlu Kaymakamı Dr. Fatih Çelikkaya, Onikişubat Kaymakamı Salih Çiğdem,  İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Gökhan İnan, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, Onikişubat İlçe Belediye Başkanı Hanifi Mahçiçek, Dulkadiroğlu İlçe Belediye Başkanı Necati Okay, İl müdürleri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan programda Mehmet Gümüşer Anadolu Lisesi Müdürü Ali Buldum açılış konuşması yaptı.

Günün anlam ve önemi ile ilgili konuşan Personel Üsteğmen Bora Türe ise Çanakkale Savaşı’nın şanlı tarihimizde bütün görkemiyle yerini alan ve tüm dünyaya karşı azmin, cesaretin ve fedakârlığın sayısız örneklerinin sergilendiği bir zaferle sonuçlandığını belirterek, “Çanakkale Zaferi, vatanın bütünlüğü ve bağımsızlığı söz konusu olduğunda Türk milletinin vatanı için hangi zorluklara göğüs gerebileceğinin en güzel örneklerinden birisidir.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Mehmet Gümüşer Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından “Çanakkale Geçilmez” adlı gölge tiyatrosu, oratoryo ve zeybek gösterileri ile program sonlandırıldı.

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Şehit Ahmet Gülbahar Ortaokulu (ŞAGO) Matematik Yarışması Sonuçlandı Şehit Ahmet Gülbahar Ortaokulu (ŞAGO) Ma...

Kahramanmaraş Onikişubat İlçesi Şehit Ahmet Gülbahar Ortaokulu tarafından düzenlenen matematik yarışmasının finali 15 Temmuz Şehitler İ...

Halkoyunları gösterileriyle ilgi odağı oldular Halkoyunları gösterileriyle ilgi odağı o...

Kahramanmaraş/Onikişubat Yıldırım Bayazıt İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı  çeşitli etkinliklerle kutlandı. Halko...

Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli Eğitim Müdürü Esma Gizem Akçadağ Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli ...

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle makam  koltuğunu Şehit Ev...

Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Bayramı Coşkusu Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Ba...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin bağımsızlığı yolunda attığı ilk adım olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
AÇIKLIK VE ŞEFFAFLIK: AÇIKLIK VE ŞEFFAFLIK:

Hangi partiye mensup olurlarsa olsunlar, belediyeleri yönete...

Şehit Ahmet Gülbahar Ortaokulu (ŞAGO) Matematik Yarışması Sonuçlandı Şehit Ahmet Gülbahar Orta...

Kahramanmaraş Onikişubat İlçesi Şehit Ahmet Gülbahar Ortaoku...

Halkoyunları gösterileriyle ilgi odağı oldular Halkoyunları gösterileriy...

Kahramanmaraş/Onikişubat Yıldırım Bayazıt İlkokulunda 23 Nis...

Nirvana Cafe Ilıca da hizmete hazır Nirvana Cafe Ilıca da hiz...

Kahramanmaraş’ ta  Onikişubat ilçe merkezinden 66 kilo...

Ilıca İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına yoğun ilgi oldu. Ilıca İlkokulunda 23 Nisa...

Onikişubat Ilıca İlkokulunda  kutlanacak olan “Büyük Önder A...

Kahramanmaraş’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşku içinde kutlandı. Kahramanmaraş’ta 23...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin b...

Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli Eğitim Müdürü Esma Gizem Akçadağ Kahramanmaraş’ta Te...

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, 23 Nisa...

Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Bayramı Coşkusu Ilıca Yeniyapan Ortaokulu...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milleti...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Sonuçlandı Kahramanmaraş’ta ŞAGO Mat...

Onikişubat ilçesinde 23 okulun ve toplamda 69 öğrencinin kat...

324. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 324. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dünya handır İnsana, yolcular gelip geçer Kimi bahtı güzel...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ