2022-2023 Eğitim-Öğretim yılının sona ermesi münasebetiyle Onikişubat ilçesinde bulunan ve 250 öğrencisini asrın depreminde kaybeden  Ayşe Gümüşer İlkokulunda  karne dağıtım töreni düzenlendi.
HABERE AİT FOTO-VİDEOYU İZLEME İÇİN ALTTAKİ LİNKE TILAYIN
Karne dağıtım törenine, Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun’un yanı sıra MEB Din Öğretimi Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül, Onikişubat Kaymakamı Serkan Keçeli, İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman,  Aydın İl Millî Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, Aydın İl Göç İdaresi Müdürü Soner Koç, Ticaret İl Müdürü Ahmet Uçar,Onikişubat İlçe Millî Eğitim Müdürü Enver Gökşen , İl Millî Eğitim Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri okul müdürleri, müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
Karne dağıtım töreni esnasında öğrencilerle yakından ilgilenerek bir süre sohbet eden Vali Coşkun, öğrencilere tatilini iyi değerlendirmeleri ve bol bol kitap okumaları yönünde tavsiyelerde bulundu.
Öğretmenler Odasında okul idarecileri ve öğretmenlerle de  bir süre hasbihal eden Vali Coşkun, öğretmenlere özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ederek başarılı çalışmalarının devamını diledi.
Karne dağıtım töreni sonrasında bir değerlendirmede bulunan Vali Coşkun; “2022-2023 eğitim öğretim yılını bugün itibariyle tamamlıyoruz. Bilindiği üzere 6 Şubat’ta yaşanan depremler nedeniyle eğitim öğretim faaliyetlerimiz kesintiye uğramıştı. 27 Mart’tan sonra kademeli olarak okullarımız açıldı. İlimiz genelinde depremde 268 öğretmenimiz ve Milli Eğitim personelimiz ile 1962 öğrencimizi kaybettik. Hayatını kaybeden tüm öğretmen, öğrenci ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Aziz milletimizin başı sağ olsun.
Deprem süresince hızlı bir şekilde eğitim-öğretim faaliyetinin başlaması için Milli Eğitim teşkilatımız ve tüm kurumlarımızla birlikte Bakanlığımızın da destekleri ile koordine içerisinde eğitim faaliyeti başlatıldı. Okullarımızın tadilatları hızlı bir şekilde yapılarak öğrencilerimizin eğitimlerine kaldıkları yerden devam etmesi sağlandı. Bu anlamda emeği geçen Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum. Öğrencilerimize iyi tatiller diliyorum” dedi.

.