Kahramanmaraş Onikişubat Akçakoyunlu Ortaokulu’nda 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli asrın felaket Depremlerde  hayatını kaybeden deprem şehidi Kayla Susaçan adına ailesi ve Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı Sosyal Proje Biriminin destekleriyle yaptırılan 17.kütüphanenin açılışı geniş bir katılımla il protokolünü bir araya getirdi. Ayla Susaçan vefatından sonra adına açılan kütüphane ile akranlarına ışık saçacak.

 

HABERE AİT FOTO VİDEOYU İZLEMEK İÇİN ALTTAKİ LİNKE TIKLAYIN

https://www.youtube.com/watch?v=KRIPCPtAKms

 

Asrın Felaketinde Polis memuru Ahmet Susaçan, eşi Nesrin ve 2 kızı enkaz altında kalıyor ve o enkazda küçük kızları  Kayla Susaçan kurtarılamıyor şehit düşüyor.

Kütüphanenin Açılışı, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Protokol konuşmalarının ardından deprem şehidi Kayla Susaçan’ın ailesine, 4 Mart 2022’den 4 Haziran 2023 tarihine kadar Tarım ve Orman Bakanlığı görevinde bulun Milletvekili Vahit Kirişci tarafından plaket takdim edildi. Kütüphanenin açılış kurdelesi protokol üyeleri tarafından kesilerek açılış gerçekleştirildi. Protokol üyeleri ve davetliler kütüphaneyi gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Açılışa Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, Milletvekilleri Vahit Kirişci, Mehmet Şahin, Ömer Bilal Debgici, Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcısı Habibullah Keser, Savcı Fatma Eroğlu koyuncu, Hakim Şemsettin Öztürkmen, ve Adliye personeli Naile Alevcı , Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman , Ak Parti İl Başkanı Fırat Görgel, Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Gökşen, İl milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Yılmaz, Akif Bulut İl ve İlçe Milli Şube müdürleri, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Milletvekili Vahit Kirişçi: “6 Şubat depreminde kaybettiğimiz 10 yaşındaki Kayla Susaçan yavrumuzun adıyla Akçakoyunlu Ortaokulu’na yaptırılan kütüphanenin açılışına katıldık.
Geleceğimizin teminatı yavrularımızın yetişeceği bu kütüphanenin yapımında, emeği geçen herkesi kutluyorum.” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, ” Şubat depremlerinde hayatını kaybeden yavrumuz Kayla Susaçan’ın adını yaşatacak kütüphanenin açılışını Bakanımız Prof. Dr. Vahit Kirişci, Valimiz, Milletvekilimiz ve İl Milli Eğitim Müdürümüz ile gerçekleştirdik.
Emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Yeni kütüphanemiz evlatlarımıza hayırlı olsun.” dedi.

 

DEPREM ŞEHİDİ KAYLA SUSAÇAN 

Kayla Susaçan 2023 yılında İstanbul Maltepe’de hayata merhaba dedi. Anaokulu ve İlkokul 1. Sınıfı Şanlıurfa’da okudu. 2,3 ve 4. Sınıfa Kahramanmaraş MESA Kolejinde devam etti. Kayla hayat dolu, neşeli, enstrüman çalmayı ve dans etmeyi çok seven, insanlara pozitif enerji veren, akıllı, kendinden küçüklere yardım etmeyi seven, sevgi dolu bir ablaydı. Okumayı, kitapları ve okulu çok seven Kayla 6 Şubat Depremlerinde şehit olmuştur.