Kahramanmaraş Baro Başkanı Av. Muhammed Burak Gül ve İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, Onikişubat Ticaret ve Sanayi Odası Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Adalet bölümü öğrencilerine 10 Aralık İnsan Hakları Günü nedeniyle bir konferans gerçekleştidiler.

Açılış konuşmasını okul müdürü Hüseyin Ceritli yaptı  , ” 10 Aralık İnsan Hakları Günü  dolayısiyle yaptığımız bu program inşallah Filistin halkı için bir kurtuluş olur diyorum, daha adil bir dünyada insanların özgürce yaşamalarını diliyorum” dedi.

 

KONFERANSLA İLGİLİ VİDEOYU İZLEMEK İÇİN ALTTAKİ LİNKE TIKLAYIN

https://www.youtube.com/watch?v=Eq8HfFcGZ_Y

Bu konuşmadan sonra Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri arasında demokrasi ve insan hakları haftası nedeniyle yapılan şiir, kompozisyon ve resim dalında dereceye giren . Şiir birincisi Nisanur Bozkurt, kompozisyon birincisi Amir Muhammed Çeragızade,resim birincisi Muhammed Ali Temiz‘e öğrenciler e ödülleri takdim edildi. Şiir birincisi şiirini, kompozisyon birincisi kompozisyonunu okudu resim brincisi gerekli açıklamasını yaptı.

İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman 10 Aralık İnsan Hakların günün tarihi aşamalarını ve İslam dinin insan haklarına verdiği değeri anlattı .

Baro Başkanı Av. Muhammed Burak Gül ise İnsan hakları ile kapsamlı bilgi verdikten sonra, okulun Adalet bölümü öğrencilerin hukul ile ilgili sorularını cevaplandırdı.