Maraşta Haber
Maraşta Haber

Büyükşehrin Adayları Bu İsimler Mi Olacak ? – Abdurrezzak Akbaba

AK PARTİNİN BÜYÜKŞEHİR ADAYI MAHÇİÇEK, 12 ŞUBAT’IN AKİF ERCAN DULKADİROĞLU SADULLAH KAVAK MI OLACAK MUHALEFET ŞAHİN, BALDUK VE KUYBU İLE CAN BULABİLİR. Uzun süredir Büyükşehir Kahramanmaraş’ın gündemindeydi. Biz Büyükşehir talebini geçmişte kaleye top, Özal zamanında stat ve 1.lige çıkma talebiyle eş değerde görmüştük. İnsanlar yaranın sıcaklığında acıyı hissetmezmiş ya onun gibi halkımız büyükşehrin sarhoşluğu içinde […]

Büyükşehrin Adayları Bu İsimler Mi  Olacak ? – Abdurrezzak Akbaba

07 Kasım 2012 - 9:05A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

AK PARTİNİN BÜYÜKŞEHİR ADAYI MAHÇİÇEK, 12 ŞUBAT’IN AKİF ERCAN DULKADİROĞLU SADULLAH KAVAK MI OLACAK

MUHALEFET ŞAHİN, BALDUK VE KUYBU İLE CAN BULABİLİR.

Uzun süredir Büyükşehir Kahramanmaraş’ın gündemindeydi. Biz Büyükşehir talebini geçmişte kaleye top, Özal zamanında stat ve 1.lige çıkma talebiyle eş değerde görmüştük.

İnsanlar yaranın sıcaklığında acıyı hissetmezmiş ya onun gibi halkımız büyükşehrin sarhoşluğu içinde ancak yarın bir gün büyükşehrin götürüsünün getirisinden daha fazla olduğunu görecektir. Merkezi hükümetlerin menfaatine uygun olan Büyükşehir uygulamasının olumsuzluklarını vatandaşımız yaşadıkça öğrenecektir.

Ne diyelim kendi düşen ağlamazmış.

Esas dananın kuyruğu aday belirleme esnasında kopacak. Eğer ufku açık bir Büyükşehir belediye başkanı olmazsa esas curcuna ve rezalet o zaman yaşanır. Olan yine milletimize ve şehrimize olur.

Sayın başkanımız AK Partinin kuruluş çalışmaları sırasında Yeşilgöz programını organize eden Mahçiçek ve ekibi  müthiş bir organizasyona imza atmıştı. Hafızalarımızı şöyle bir tazeleyelim şehrimizdeki dinozor siyasetçiler belediye eski başkanları ve eski milletvekilleri olan birçok siyasetçi Tayyip Beyle çok mesafeli durmuşlardı ve Mahçiçek ve arkadaşlarını küçümseyen tavırlarla adeta dalga geçmişler ve Yeşilköy programını protesto etmişlerdi. Ancak rüzgâr bu tarafa esince o ilk fotoğraftaki insanlar dışlandı bunlar ön plana geçti. Eğer BDP iktidar olsa o insanlar BDP’nin en ön safında olurlar. Buda onlar için ayıp olmaz tabii ki, adını da memleket davasına koyarlar o kadar.

Özellikle Numan Kurtulmuş, Fatih Erbakan ve ekibi tarafından dışlanıp iftar programında protestolar yaşanınca o günkü köşe yazımızda Numan Bey’in tayip Bey’in Başkan veya Cumhurbaşkanı olması durumunda Tayyip Bey’in yerine geleceğini yazmıştık. Evet, Numan Bey muhtemelen genel başkan ve başbakan olabilir. Eğer Kadir Topbaş genel başkan olacak olursa Numan Kurtulmuş İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olur. Kadir Topbaş Bey’de başbakanlığa en yakın 3 isimden birisidir.

İşte tam bu süreçte Hanefi Mahçiçek Tayyip Bey hem de Numan Bey yakinen tanıyor. Hatta Tayip Bey geçmişte yakın çevresine ‘Galiba Hanefi Bey’e haksızlık yaptık’ şeklinde ifadeleri de siyasi çevrelerin malumudur. Dolayısıyla şansı var Sayın Mahçiçek’in.

12 Şubat ilçesine ise Kahramanmaraş ve İstanbul kamuoyunun yakinen tanıdığı M.Akif Ercan adı konuşulmaya başladı. Partili-partisiz herkeste bu işin Akif Ercan’ın hakkı olduğunu söylüyor.

Yeni kurulacak ilçelerden biride Dulkadiroğlu. Özellikle ağırlığı kırsal kesim ve savaşlardan olacak bu yeni ilçe için ise Sadullah Kavak ismi konuşuluyor. Sadullah Kavak ilk statta yapılan kongrenin mimarlarından biri. Hatta dondurma şovu da bizzat kendisi yapmıştır.

Son zamanlarda Numan Bey’in sağ kolu gibi yakın olan Sadullah Kavak fakir ve geniş halk var veya yok bilemeyiz ancak Kahramanmaraş kamuoyunun böyle bir beklentisi var.

BÜYÜKŞEHİRDE AK PARTİYİ ZORLAYACAK İLK ADAY Eski Müsteşarlarımızdan ve başarılı bürokratlarımızdan FİKRİ ŞAHİN, Eski KMATSO Başkanı Mehmet BALDUK ve KMESOB başkanı AHMET KUYBU.

Ancak Şehrimizde adeta muhalefet partileri dükkânı kapatmışlar gibi. Seçimlerde hedefleri 1 milletvekilliği ile yola çıkıyorlar. Hedefleri 1 milletvekilliği olan partilere halkımızın da çok sayıda milletvekili zaten beklenemez.

Eğer köyler büyükşehre oy kullandığında AK Partinin farklı daha da büyüyecektir. Bu durumda da kamuoyunda eğer Fikri Şahin, Mehmet Balduk veya Ahmet Kuybu aday olursa muhalefet toparlanabilir ve Can bulabilir. Aksi takdirde Kamuoyu Maraş’ta seçime lüzum yok diyorlar.

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Sahipsiz Memleketim! Sahipsiz Memleketim!

Biz Kahramanmaraşlılar, depremin ardından geçen on üç ay içinde şehrimize getirilen hizmetlerden o kadar da memnun olmadık. Ve yaşadığı...

Depreminin Birinci Yıl Dönümü Depreminin Birinci Yıl Dönümü

6 Şubat 2023’te, Türkiye, tarihin en büyük depremini yaşadı. Gece saat 04,17’de yerin 8,6 kilometre derinliğinde Pazarcık merkezl...

Biber Sivri, Hıyar Badem Mersin’den; AFİYET OLSUN! Biber Sivri, Hıyar Badem Mersin’den; AFİ...

Talas’ta Atatürk Bulvarı üzerinde yürüyorum. Hareketli semttir. Orta gelirliler ve çevresi üniversitelerle dolu olduğu için öğrenciler ...

ÇAY MI? KAHVE Mi? ÇAY MI? KAHVE Mi?

Akşam yemeğinden tam yeni kalkmıştım ki, telefonuma bir mesaj geldi. Neredeyse midemden beynime çay gönder mesajıyla aynı anda gelen bu...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZD...

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yap...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda d...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye B...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Me...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robo...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mar...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sa...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

320. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 320. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Hayalin canlanıyor ufka dalarken gözüm Bilmesin hiç bir ki...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

Kahramanmaraş’ta Yine Deprem Oldu Kahramanmaraş’ta Yi...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra zaman...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramın kaç gün olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan...

Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 30...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katı...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ