Anne adaylarının doğum gerçekleşene kadar geçirdiği evreye genel olarak Gebelik ismi verilmektedir. Daha ayrıntılı olarak belirtmek gerekirse erkek üreme hücresi olan spermin kadın üreme hücresi olan yumurtalık ile birleşmesi sonucunda oluşan döllenme ile hamilelik başlar ve bu süreç doğum ile bebeğin dünyaya gelmesine kadar devam eder. Hamile kalmak anne adayları için oldukça önemlidir. Bu yüzden hem anne adayının hem de bebeğin sağlıklı bir şekilde dünyaya gelmesi için gebe olan kişilerin beslenmelerine ve davranışlarına dikkat etmesi gerekir. Çünkü hamilelik döneminde anne adayının vücudundaki tüm değişiklikler direkt olarak bebeği de etkilemektedir. Bu süreç sonucunda sorunsuz bir doğum ile bebek dünyaya gelir.

 

Ruslar tarafından bulunan ve uzun yıllardan bu yana anne ve baba adaylarının bebeğin cinsiyetini öğrenmek için kullandığı yöntem olan Rus Tavimi ülkemizde de sıklıkla kullanılmaktadır. Bu yöntemin kanıtlanmış bir yönü yoktur ancak başarı oranının oldukça yüksek olduğu bilinmektedir. Çin takviminden daha farklı olan Rus takviminde sadece anne adayı değil, baba adayı ile ilgili bilgiler de kullanılmaktadır. Anne ve baba adayının doğum tarihi ve anne adayının en son adet gördüğü tarihin bilgileri ile cinsiyet hesaplaması yapılmaktadır. Bu yöntemde bebeğin cinsiyetini ayarlama gibi bir durum söz konusu değildir. Girilen veriler ışığında ortaya direkt sonuç çıkmaktadır. Bilimsel bir geçerliliği olmayan bu takvim eski zamanlardan beri kullanılmaktadır.

Hamilelik hem anne adayı hem de baba adayı için oldukça önemli bir süreçtir. Özellikle ilk defa bebek sahibi olacak olan kişilerin daha özenle hareket etmeleri gerekir. Günümüzde hamilelik ile ilgili tüm bilgileri alabileceğiniz hamilelikvegebelik.com sitesi üzerinde hem anne adaylarının hem de baba adaylarının işlerine yarayacak, bu sürecin daha kolay geçirilmesini sağlayacak çok önemli bilgiler bulunmaktadır. Sizlerde bebek sahibi olmadan önce bu konuda bildiklerinizden daha fazlasını öğrenmek ve bu konuda hakkında bilinçli davranmak için hamilelikvegebelik.com sitesini ziyaret edebilirsiniz. Site üzerinde ayrıca kadın, çocuk, sağlık ve tüp bebek gibi birbirinden farklı ve önemli konularda faydalı bilgiler edinebilirsiniz.