Kahramanmaraş TOBB Fen Lisesi Öğrencileri ve Kimya Öğretmenleri tarafından 29.04.2024 pazartesi günü, okul bahçesinde yapılan Kimya Bilim Şenliği tam bir şölen havasında gerçekleşti.

Bilim ve Eğlenceyi birleştiren TOBB Fen Lisesi Öğretmen ve öğrencileri izleyicilere bir birinden güzel görsel ve bilimsel gösteri deneyi yaptı.  Kimya Öğretmeleri gözetiminde öğrencilerin hazırladığı deneyler bazen bir patlama sesiyle heyecanlı bazen bir köpük bulutu ile fantastik bir hal aldı. Tobb fen lisesinin meraklı öğrencileri 11 tane gösteri deneyi ile şenliği şölene çevirdi.

HABERE AİT FOTO-VİDEOYU İZLEMEK İÇİN ALTTAKİ LİNKE TIKLAYIN

https://www.youtube.com/watch?v=6vWHTjY0ilM

 

Fil dişi macunu, Sodyum patlatma deneyi, yanmayan para, Kuru buz, Magnezyum yakma… vs derken tüm misafirler bilimsel gösteri deneylerine  doydu. Hazırlık aşamasında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Fen Fakültesi, Kimya Bölümünden de destek alan öğretmen ve öğrencileri KSÜ Kimya Bölüm Başkanı Prof. Dr. Muhammed Köse, Kimya Bölümü Öğretim Üyeleri ve KSÜ Kimya bölümü son sınıf öğrencileri de yalnız bırakmadı. Bilim şenliğini izlemeye gelenler arasında Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Kaya’ da vardı. Tüm izleyicilerden tebrikler alan genç bilim adaylarını, onlara ışık tutan öğretmenlerini ve her türlü imkanı sağlayan okul idaresini kutluyor, ilerleyen yıllarda genç bilim adaylarının başarılarını artırarak ülkemize ve tüm insanlığa fayadalı olacağına canı gönülden inanıyorum.