Engelsiz Yaşama Destek Derneği tarafından temin edilen tekerlekli sandalyeler, Elbistan’da yaşayan çoğu çocuk 9 engelli için yaşama daha sıkı sarılma umudu oldu.

 

Kahramanmaraş Engelliler Derneği Genel Merkezi ile derneğin Elbistan şubesinin girişimleri sonucu Engelsiz Yaşama Destek Derneği tarafından gönderilen 9 tekerlekli sandalye sahiplerine dağıtıldı. Engelliler için ‘otomobil’ anlamına gelen tekerlekli sandalye dağıtımı törenine Kaymakam Metin Maytalman, Garnizon Komutanı Kurmay Binbaşı İbrahim Yazıcı, İlçe Emniyet Müdür Vekili Ahmet Eksin, engelliler için yardımda sınır taşımayan kuruluşların temsilcileri, muhtarlar ve engelli aileleri katıldı.

Belediye Düğün Salonu’nda düzenlenen etkinliğin açılış konuşmasını Kahramanmaraş Engelliler Derneği Elbistan Şube Başkanı Nursel Pekcan yaptı. “Engelli kader arkadaşlarımıza takdim edeceğimiz sandalyelerin alınmasında emeği olanlara teşekkür ederim” diyerek konuşmasına başlayan Pekcan, tekerlekli sandalyelerin engelliler için arabadan farksız olduğuna işaret etti. Pekcan, “Sağlıklı insanlarımızın bir kısmı, bir engellinin yaşadığı sıkıntıları maalesef çok basit görüyor. Ama inanın bu basit gibi görülen tekerlekli sandalyeler, biz engelliler için arabadan farksızdır. Bunun güzelliğini sadece ve sadece engelliler bilir. Sizler bu an kader arkadaşlarımıza birer araba hediye ediyorsunuz. Bizler de kader arkadaşlarımız adına sizlere sadece dua ve teşekkür edebiliyoruz. Kahramanmaraş Engelliler Derneği Genel Merkezi Elbistan Şubesi olarak desteklerini esirgemeyen tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş Engelliler Derneği Genel Başkanı Arif Demir de engelliler için tekerlekli sandalyelerin onların hayata tutunması için büyük bir adım olduğu görüşünü paylaştı. Demir, şöyle konuştu: “Engelli kardeşlerimiz, engellerinden dolayı evlerinden çıkamıyor ve sosyal hayatın içerisinde yer alamıyor. Biz engelli bireyler olarak asla ve asla engelimizden utanmamalı ve üretken insanlar olarak hayatımıza devam etmeliyiz. Bunun için de hem devletin hem de özel sektörün bizleri desteklemesini istiyoruz.”

Konuşmaların ardından derneğe katkıda bulunanlara plaket verildi. Daha sonra tekerlekli sandalye dağıtımına geçildi. İlçe merkezi, kasaba ve köylerden belirlenen 9 engelliye tekerlekli sandalyeleri Kaymakam Metin Maytalman, İlçe Garnizon Komutanı Kurmay Binbaşı İbrahim Yazıcı, İlçe Emniyet Müdür Vekili Ahmet Eksin ve diğer yetkililer tarafından teslim edildi.

Töreninin sonunda bu özel günün anısına pasta kesildi. Törene katılan engelliler ve aileleri, müzik eşliğinde gönüllerince eğlenmeyi de ihmal etmedi.