Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından kış döneminde yapılan çalışma ile Elbistan genelinde 5 bin aileye kömür yardımında bulunulacak.

 

Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından fakir fukaranın kış döneminde üşümemesi için yapılan çalışma ile Elbistan genelinde 5 bin aileye kömür yardımında bulunulacak. Bununla ilgili ihale yapıldı. Kaymakam Metin Maytalman, amaçlarının kar düşmeden garibanın evine kömürünü götürmek olduğunu kaydetti.

Kaymakamlıkta geçen hafta yapılan pazarlık usulü ihalede Elbistan’a getirilen kömürün dağıtım organizasyonu işini Habur Taşımacılık aldı. Kaymakamı Metin Maytalman, Şeker Fabrikası depolarına getirilen ücretsiz kömürün dağıtımına hemen başlanacağını kaydetti. Maytalman, “Geçtiğimiz yıl genel taşıma ile ilgili bazı problemlerden dolayı biraz gecikme oldu. İnşallah bu yıl kar düşmeden fakirin kömürünü teslim etmek istiyoruz. Çalışmalarımızı bu yönde yapıyoruz. Dağıtım ihalesini yaptık. Genel dağıtım noktalarından ilçemize gelen tüm kömürü bekletmeden dağıtacağız.” diye konuştu.

Kış mevsimi öncesi kömürün belirli bir oranı kente getirildi. Elbistan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı’nın düzenlediği ihalede en iyi fiyatı veren Habur Taşımacılık depodaki kömürü dağıtmaya başlayacak.Elbistan genelinde her aileye bir ton olmak üzere toplamda 5 bin ton kömür dağıtılması planlanıyor. Geçtiğimiz yıl da aynı oranda kömür dağıtımı gerçekleştirilmişti.

13 MİLYON TON KÖMÜR DAĞITILDI

2003-2011 yılları arasında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla talepte bulunan fakir ailelere dağıtılan kömürün miktarı 13 milyon tona yaklaştı. Her yıl ortalama 2 milyon aileye dağıtılan bu kömürler Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu tarafından temin ediliyor.