Doktor Açığı” Polemiğinde CHP Elbistan İlçe Başkanı Arslan’dan AK Parti İlçe Başkanı Sungur’a Sert Yanıt

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç’la AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Av. Hasan Sungur arasındaki ‘Kadın Doğum Uzmanı’ polemiği ile ilgili olarak kamuoyuna açıklamalarda bulunan CHP Elbistan İlçe Başkanı Tayfun Barış Arslan, Başkan Hasan Sungur’u sert bir dille eleştirdi: “Sayın AKP İlçe Başkanı her zamanki gibi haddini aşmıştır” dedi.

Elbistan Devlet Hastanesi’ndeki özellikle kadın doğum uzmanı eksikliğinin, vatandaşların yoğun taleplerine çare olunmamasından dolayı ortaya çıktığını belirten Başkan Arslan, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Sayın AKP İlçe Başkanı her zamanki gibi haddini aşmıştır. Elbistan’ımızın eksiklerini dile getiren milletvekilimizi kınamak haddi değildir. Sayın İlçe Başkanı daha önce de söylediğimiz gibi Elbistan’ımızın sorunları ile ilgileneceğine, Elbistan’ımızın sorunlarını dile getiren Milletvekilimiz Ali Öztunç’a laf yetiştirme telaşındadır.

Elbistan Devlet Hastanesi’ndeki uzman doktor sorunu özellikle de kadın doğum uzmanı eksikliği vatandaşlarımızın yoğun taleplerine çare olunmamasından ortaya çıkmıştır. Sayın Milletvekilimiz Ali Öztunç da, hemşerilerimizin bu taleplerini dile getirmiştir. Sayın Hasan Sungur’un da belirttiği gibi Elbistan Devlet Hastanesi’nde 4 kadın doğum uzmanı kadrosu var. Ancak isimlerini vermemekle birlikte doktorlardan biri istifa etmiş, diğeri Kahramanmaraş Sağlık Müdürlüğünde görevli, bir diğeri doğum izninden dolayı yarım gün çalışmakta, dolayısıyla Sayın Milletvekilimiz Ali Öztunç’un da belirttiği gibi hastanemizde kadın doğum uzmanı yok.

Sadece kadın doğum uzmanı da değil ayrıca beyin cerrahı hiç yok, bir nöroloji uzmanı var ve 2 ortopedist bulunmaktadır. Sayın Hasan Sungur’un da belirttiği gibi hastanemiz bölgemize hizmet vermektedir. Dolayısıyla yaklaşık 350 bin nüfusa bu kadar kadro yeter diyorlarsa gidip hastanede çare bekleyen vatandaşlarımızı ikna etsinler.”