19 Eylül Gaziler Günü, Elbistan’da Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’nın önünde düzenlenen coşkulu ve adına yakışan güzellikler içinde kutlandı.

Elbistan’da Cumhuriyet Meydanında gerçekleşen törende; Elbistan Kaymakamı Özkan Demir, Elbistan Belediye Başkan Vekili Kahraman Koç ve Elbistan Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Turgut Şakalar, Atatürk Anıtı önüne çelenk sundular.

Cumhuriyet Meydanı’nda gazilerin gurur gününe özel gerçekleştirilen törene, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Sinan Sert, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Aşık, resmi kurumların amirleri ve müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, gaziler ve şehit yakınları, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Çelenk sunumunun ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı, Elbistan Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Turgut Şakalar yaptı. Konuşmasında gazilerin, şehitlerle birlikte cumhuriyetimizin teminatı ve temel taşları olduğunu kaydeden Şakalar, 19 Eylül’ün, gazilerimizin şeref günü olduğuna işaret ederek şu ifadelere yer verdi:

“Sakarya Meydan Muharebesinin kazanılmasına müteakip, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e Türkiye Büyük Millet Meclisi’nce 19 Eylül 1921 günü mareşallik ve gazilik unvanı verilmiştir. Bu vesile ile 19 Eylül tarihi Gaziler Günü olarak kutlanmaktadır.

Bizler, tarihimizi cesaretimizle yazan bir milletiz. Tarih boyunca cesaretimizi sorgulayanlar, hep hüsrana uğramışlardır. Bizler, bugün evlerimizde rahat uyku uyuyorsak, bunu şuanda sınırda nöbet tutan, çatışmaya giren, elini, ayağını, gözünü kaybeden bir askere borçluyuz. Her şeyin bir bedeli vardır. Bağımsızlığımızın bedeli de oldukça ağırdır. Bu bedeli ödemek için vatanımız yıllardır şehit kanıyla sulandı. Bu bedeli ödemek bizim için şereftir. Bu bedel, cennetin yolunu açmaktadır.

Başta büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu vatan uğruna düşen şehitlerimizi ve Hakk’ın rahmetine kavuşan gazilerimizi bir kere daha rahmet ve minnetle anıyor kahraman gazilerimize de bundan sonraki yaşamlarında başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı. Program, Elbistan Kaymakamı Özkan Demir ve katılımcıların, şehit yakınları ve gazilerin 19 Eylül Gaziler Günü’nü tebrik etmesi ile son buldu.