Yüce Türk milletinin ve onun kahraman askerinin gücünü tüm dünyaya gösterdiği, mücadelemizin hak ettiği büyük zaferle taçlandığı 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 90. yıldönümünü gururla kutluyoruz.

30 Ağustos Zaferi Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde; ülkemizi parçalamak ve milletimizi esaret altına almak isteyen devletlere karşı, yokluk içinde, tüm imkânsızlıklara rağmen, kadını-erkeği, yaşlısı-genci ile milletimizin tek yumruk halinde verdiği mücadeleyle kazanılmıştır. Büyük zaferin ardından kurulan Türkiye Cumhuriyetini korumak ve ülkemizi Atatürk’ün işaret ettiği gibi “Muasır medeniyetler seviyesine” ulaştırmak esas vazifemizdir. Bu konuda devletin tüm kurumlarına, toplumun tüm kesimlerine ve vatandaşlarımıza önemli sorumluluklar düşmektedir. Bunun için sürekli çalışarak, ekonomisi güçlü bir ülke olmanın yanında, demokratik, insan haklarına saygılı, örnek bir ülke olmanın azim ve kararlılığından taviz vermemeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, Silahlı Kuvvetlerimizin kahraman mensupları ve Kahramanmaraşlı hemşerilerimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu zaferi bize armağan eden İstiklal mücadelemizin kahramanlarını rahmet ve şükranla anıyorum.

 

Şükrü KOCATEPE

Kahramanmaraş Valisi