Tekstilin kalbinin attığı Kahramanmaraş’ta, “Tekstil Toprağı’na Dönüyor” temalı ‘1. Uluslararası Tekstil Zirvesi’ 21-22-23 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirildi !

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA), Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) işbirliğinde, DOĞAKA Kahramanmaraş İl Koordinatörü Ertuğrul Kazancı, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ertuğrul Tanrıverdi, KSÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Onur Balcı, Kipaş Holding İplik Grup Müdürü Ahmet Duygal, Kipaş Holding Pazarlama Müdürü Durmuş Ali Yılmaz ve Kipaş Holding Proje ve İnovasyon Lideri Kübra Kaya düzenleme kurulunun hazırladığı tekstilin kalbinin attığı Kahramanmaraş’ta, “Tekstil Toprağı’na Dönüyor” temalı ‘1. Uluslararası Tekstil Zirvesi’ kapsamında 3 gün süren programa bir çok yerli-yabancı iş adamı ve akademisyen katıldı.

Zirvenin açılış konuşmasını yapan ve  tekstil sektörünün dünya ekonomisinin lokomotifi olduğun belirten Vali Şükrü Kocatepe “Kahramanmaraşımızda ülkemizin lokomotif illerinden bir tanesi. İlimizde bu güne kadar yapılan yatırımlar, teşvikteki göstergeler ve ihracat rakamları ilimizin her gün artan bir ivmeyle önemli gelişmeler kaydettiğini gösteriyor. Bu sempozyumun gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum.“dedi.

KSÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan “Arzumuz artık bir tekstil merkezi olan şehrimizin uluslar arası üne sahip markalara kavuşmasıdır. Bunun niçin teknoloji transferinin yanı sıra Moda ve tasarım faaliyetlerine de gerekli ağarlığın verilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Sanayicilerimizin bunu da başaracaklarına inanıyorum. Üniversitemiz iş adamlarımızla uygun iş birliği zemini oluşturmak amacıyla teknoloji merkezi kurduk, Tekno kenti hayat geçirdik. İş birliği içerisinde projelerimiz artarak devam edecektir.” şeklinde konuştu.

Kahramanmaraş’ta 1910’lu yıllarda pamuktan yaklaşık 33 ton ürün elde edildiği anımsatan KMTSO Başkanı Kemal Karaküçük , “Kahramanmaraş’ın geçmişten gelen tekstil kültürünün sanayileşme sürecindeki gelişimini açık bir şekilde görmekteyiz. Türkiye’de 1980 yılından buyana yapılan tekstil yatırımlarının yaklaşık yüzde 12’sini Kahramanmaraş gerçekleştirmiş, özellikle Gümrük Birliği ile artan yatırımlar sayesinde, iplik sektöründe Türkiye üretiminin yüzde 35’ini, dokuma kumaş üretiminin yüzde 10’unu karşılar hale gelmiştir.

42 bin 400 işçisi ile Türkiye tekstil sektöründe istihdam edilenlerin yüzde 10’unu bünyesinde bulundurmaktadır. Türkiye’nin 2008 yılında aldığı tekstilde korunma tedbirleri, Türkiye’nin küresel krizlerden en az seviyede etkilenmesinde çok önemli bir paya sahiptir. Tekstil sektörüne verilen destek, yapılan yatırımlarla devletimize vergi, döviz ve istihdam olarak geri dönmüştür.” şeklinde konuştu.

Açılışın ardından Prof. Dr Ayşe Okur‘un moderatörlüğünde Tekstile Yön Verenler paneli başladı. Panelde, Kipaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hanifi Öksüz, İTHİB Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Gülle ve ATHİB Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç konuşma yapıp dinleyicilerin sorularını yanıtladılar. Daha sonra “Tekstile Yön Verenler, Ar&Ge ve Teşvikler & Türkiye Tekstil Politikası, Tekstil Sektöründe Parekende ve Tedarik Yapılandırması, Tekstil Sektöründe Hammadde ve Yeni Trendler, Tekstilde Sürdürebilirlik ve Enerji Verimliliği” oturumlarda sektörün öncü kuruluşları katılımcılara iş tecrübelerini aktardı.

Zirvenin Gala Yemeğinde Kahramanmaraş’a Özel Denim Şov Yapıldı !

Tekstilin kalbinin attığı Kahramanmaraş’ta, “Tekstil Toprağı’na Dönüyor” temalı ‘1. Uluslararası Tekstil Zirvesi’ kapsamında ilk gün akşamı Gala Yemeği verildi !

YemeğeKahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan, KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karaküçük, KMTSO Meclis Başkanı M. Hanifi Öksüz, KSÜ Rektör Yardımcısı Cemal Tuncer, DOĞAKA Genel Sekreter Vekili Onur Yıldız, Kahramanmaraş İl Kültür Müdürü Seydihan Küçükdağlı, KASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Arpasatan, KMTSO Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Akif Gölcü, Ertuğrul Tanrıverdi, KMTSO Meclis Üyeleri ve çok sayıda akademisyen ve iş insanı katıldı.

 

 

Kipaş Holding, Şirikçioğlu Mensucat, D-Plus ve Savio sponsorluğunda düzenlenen Gala Yemeği’nin akabinde “Geleneksellikten Yeniliğe Kahramanmaraş Denim Şov” temalı bir defile ve halk dansları gösterisi sunuldu.

Beş tur dans ve arada denim defilesi ile gerçekleştirilen “Geleneksellikten Yeniliğe Kahramanmaraş Denim Şov”da, Tuana Halk Dansları Ekibi 20 kişilik kadrosu ile tüm dansları gerçekleştirirken, 10 manken de denimden üretilmiş kreasyonları sundu. Sektördeki yeni denim kumaş ve yıkamalı kumaşlardan hazırlanan kreasyonları, denim kumaş üreticileri Kipaş Holding, Şirikçioğlu Mensucat ve D-Plus hazırladı.

Zeybek Ege Halk  Oyunu, Flamenko, Karadeniz Halk Oyunları, Latin ve Bale Dansları ile Kahramanmaraş Yöresi Halk Oyunları’nın da sergilendiği gecedeki tüm kostümler, Kahramanmaraş’ta üretilen denim kumaşlarla hazırlandı.

Gecede son olarak Modacı Ahmet Giray tarafından hazırlanan Denim kreasyonu da izleyicilere sunuldu.

Gecenin Sanat Yönetmenliği’ni Tugay Ertunç yaparken, organizasyon bacağını Kahramanmaraş Efe Organizasyon üstlendi.

Gecenin sonunda, organizasyona emeği geçenlere ve sponsorlara Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Mehmet Fatih Karaaslan, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karaküçük ve KMTSO Meclis Başkanı M.Hanifi Öksüz ödül takdiminde bulundu.

Sponsorların ödülleri ise şöyle takdim edildi:

Kipaş Holding adına ödülü Halit Gümüşer

Şirikçioğlu Mensucat adına ödülü Mehmet Ertürkmen

D-Plus adına ödülü Cem Kesim

Savio adına ödülü Mauro Moro aldı.

  

 

Savio firmasından Sütçü İmam Üniversitesi’ne Hediye !

Zirvenin ikinci günün açılışı İtalyan Savio markasının Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi‘ne hediye ettiği SavioSPA makinesini hediye ederek başladı. Kipaş Holding İplik Grup Müdürü Ahmet Duygal‘ın moderatörlüğünde başlayan “İplik Makinelerinde Son Gelişmeler” konusunda Erciyes Üniversitesi’nden Doç.Dr. Hüseyin Gazi Örtlek, Murata markasından Sho Kitamura ve Leopfe Brothers markasından Elvio Re Sarto dinleyicilere bilgi vererek soruları cevapladı. Tüm gün süren etkinliğin sonunda konuşmacılar ve katılımcılar Yeşil Vadi Restaurant’ta akşam yemeklerini yiyerek günü sonlandırdılar.

           

Zirve Su Gibi Geçip Gitti !

Uluslararası Tekstil Zirvesi’nin 3. günü , Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Senem Ayşe Konferans Salonu’nda “Türk Tekstil Makine Sektörü ve Geleceği” isimli panel ile başladı. Doç. Dr. Tuba Alpyıldız‘ın moderatörlüğünü yaptığı panelde TEMSAD Başkanı Adil Nalbant, TEMSAD Başkan Yardımcı Mehmet Ağrikli ve TEMSAD Başkan Yardımcısı Numan Gürel konuşmacılara konu hakkında bilgi vererek sorulara yanıt verdi. Konuşmacıların, yerli işletmelerin Türk Malı yerine ithal makineleri kullanmaları konusunda dikkat çekti. Oturum sonrasında soruları cevaplayan konuşmacılardan TEMSAD Başkan Yardımcısı Numan Gürel, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi öğrencilerine laboratuarda kullanmak üzere Nem Ölçme cihazı hediye sözü verdi.

Tekstilin kalbinin attığı yer olan Kahramanmaraş’ta düzenlenen Uluslararası Tekstil Zirvesi 3 günde adeta su gibi geçti. “İplik Makinelerinde Son Gelişmeler” adlı son oturumda Doç. Dr. Onur Balcı moderatörlük yaparken, LMV markasından C. Arın Acnalam, USTER Bölge Satış Müdürü Hilmi Can Gülgör, Rieter Bölge Satış Müdürü Erman Coşkun, Savio Spa Satış Müdürü Gabriele Tonin katılımcılara bilgi vererek sorulara yanıt verdi.

Son oturumun bitmesinin ardından konuşmacılar ve katılımcılar Kipaş Holding‘in Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan işletmesine giderek Savio markasının Savio Spa makinesinin ürün tanıtım ve zirve kapanış kokteyline katıldı.

Uluslararası Tekstil Zirvesi’nden

Objektifimize Yansıyan Fotoğraflar !