Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) eğitim ağını uluslararası alanda yaygınlaştırmaya devam ediyor. Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci Fas Kazablanka II. Hasan Üniversitesi (Hassan II University of Casablanca) ile geniş kapsamlı eğitim ve öğrenci değişimi protokolü imzaladı.

6.Avrasya İpek Yolu Üniversiteler Birliği Konsorsiyumu (Eurasian Silk Road Universities Consortium – ESRUC) toplantısına katılmak üzere Fas’ın Kazablanka şehrinde bulunan KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, Kazablanka II. Hasan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdriss Mansouri ile ikili iş birliği protokolü imzaladı. İmzalanan protokol kapsamında 5 yıl süreyle iki üniversite arasında öğrenci değişimi, araştırma bursları değişimi, kısa dönem kurs ve eğitimler ile seminer ve konferans programları olmak üzere geniş kapsamlı iş birliği yürütülecek.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nde 33 farklı ülkeden 707 yabancı uyruklu öğrenci eğitim görürken, KSÜ’nün Erasmus Öğrenci Değişim Programı kapsamında, 20 ülkeden 53 üniversiteyle, Mevlana Değişim Programı kapsamında ise 8 farklı ülkeden 22 üniversite ile anlaşması bulunuyor. Yurtiçinde ise Farabi Değişim Programı kapsamında 75 üniversite ile anlaşma yapıldı.

6.’sı düzenlenen ESRUC toplantısına Fas Türkiye Büyükelçisi Dr. Ethem Barkan Oz, Fas Milli Eğitim ve Yükseköğretim Bakanı Jamila El Moussali, Yükseköğretim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Bulut, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci ile Atatürk Üniversitesi Rektörü ve Avrasya İpekyolu Üniversiteler Birliği Konsorsiyum Başkanı Prof. Dr. Hikmet Koçak’ın yanı sıra çok sayıda üye üniversite rektörleri katıldı.

????????????????????????????????????