Onikişubat Kaymakamlığı-Sağlık Müdürlüğünce Bağımlılıkla mücadele kapsamında ” bağımlılığın Aile Hayatında Etkileri” çalıştayı yapıldı.

Suzan ve Abdulhakim Bilgili konferans salonunda düzenlenen, Onikişubat İlçe kurum müdürleri, okul müdürleri ve okullarda da bulunan rehber öğretmenlerin katıldığı çalıştayın konuşmacısı Onikişubat Müftülüğü vaazı Elif Tiyek, İslamın İnsana verdiği önem, Bireyi Bağımlılıkta koruyacak nebevi yöntemler, Bireyin Bağımlı Aileye Etkileri, ve Peki ne yapabiliriz ana başlıklar altında katılımcıları aydınlattı.

 

HABERE AİT FOTO-VİDEOYU GÖRMEK İÇİN ALTTA Kİ LİNKE TIKLAYIN

https://www.youtube.com/watch?v=I5vrMdm96cI

 

Vaazı Elif Tiyek konferansını şu cümlelerle tamamlayarak sonlandırdı:

Bağımlılığın yol açtığı zararlar, hukuki ve ahlaki deformasyonlar sayılamayacak kadar çoktur.

“Bağımlılık “kötüdür”. Kötüyle mücadele hepimizin toplumsal sorumluluğudur.

»Peygamberimiz buyuruyor ki, “İçinizden biri bir kötülük görürse onu eliyle değiştirsin. Buna gücü yetmezse /diliyle müdahale etsin, buna da gücü yetmezse / kalbiyle ona karşı nefret beslesin. Bu ise imanın asgari ‘ gereğidir.” (Müslim, îmân, 78)

Bağımlılıkla mücadele konusunda sorumluluk üstlenmek, dinî bir vecibedir, peygamber (sas)

Hepiniz birer çobansınız/sorumlusunuz ve hepiniz yönettiklerinizden mesulsünüz. Devlet başkanı bir çobandır ve yönettiklerinden mesuldür. Evin erkeği bir çobandır ve yönettiklerinden mesuldür. Evin hanımı da bir çobandır ve yönettiklerinden mesuldür.” (Buhârî. İstikraz. 20)

Her ebeveyn çocuğundan sorumlu olduğu gibi, yetim ya da fizik en var olduğu halde ebeveyn olma bilincini taşımayan ailelerin çocuklarından da toplum sorumludur.

Seddi-i zerâyi’, bağımlılıklarla mücadelede vazgeçilmez bir unsur olmalıdır, özendiren ve eriştiren her türlü vasıta konusunda dikkatli olunmalıdır.” dedi.