Kahramanmaraş Onikişubat İlçesi Tekir Mahallesinde ikamet eden aynı zamanda çeşitli Meslek Liselerinde okul müdürlüğünde bulunan Zekeriya Çaka, bahçesinde bulunan asırlık Çınar ağacına bir isim verilmesi için arayış içinde iken, kendisini ziyarete gelen Kahramanmaraşlı şairler o ağaca isim buldular.

Ziyarete gelen Kahramanmaraşlı şairlerden Hanifi Yılmaz konu ile ilgili olarak şu bilgiyi verdi: 

“Kahramanmaraş TEKİR beldesinde değerli Zekeriya ÇAKA hocamızın muhteşem çınarlı bahçesindeyiz, şiirlerle birbirimizi daha yakından tanımanın mutluluğunu yaşadık, sohbet, çay ve ikramlarla ihya olduk.
Sözleştik dostlarla, burasını “ŞAİRLER ÇINARI” olarak adlandıralım, şiir ve edebiyatla ilgisi olan herkes bu güzel mekandan faydalansın, yeniler gelsin önden gidenlerin ardı sıra, boş kalmasın ŞAİRLER ÇINARI Edebiyata, şiir ve sanata, umut vadeden toplantılara şahit olsun.

Bu güzelliklerin oluşmasına imkan veren Zekeriya ÇAKA hocamıza, değerli kardeşlerine ve oğullarına çok teşekkür ediyorum..

Şimdilik dokuz şair arkadaş katıldık;

Zekeriya ÇAKA, Hacı Ali ÖZTURAN,Yalçın YÜCEL,Tayyip ATMACA,Yasin MORTAŞ, Ahmet İhsan ASLANTÜRK, Salman KAPANOĞLU, Ali İhsan KEKEÇ ve bendeniz Hanifi YILMAZ

Daha geniş katılımlarla edebiyat toplantılarımızda buluşmak temennisi ile..”

eğitimci Zekeriya Çaka ise şairleri ağırlamaktan çok büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.