Orman Bölge Müdürlüğü, merkez Ahmet Bayazıt Orta Okulundan bir grup öğrenciyi Kapıçam Tabiat Parkı içerisinde bulunan “Botanik” bahçesini,  gezdirerek tanıttı.

Kahramanmaraş Orman ve Su İşleri Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından Kapıçam Tabiat Parkı Botanik bahçesi Doğa Eğitim Merkezinde, İlimizin doğa ve biyolojik çeşitliliğinin korunmasına yönelik Kahramanmaraş İli Endemik ve Nesli Tehlike altında olan türlerin tanıtımı ve korunması amacıyla Ortaokul öğrencilerine yönelik eğitim programı uygulanmaktadır. Eğitime ve tanıtıma Ahmet Bayazıt Ortaokulundan Müdür Yardımcısı Muhammet Bozkurt, öğretmen Savaş Doğrugörür ve 30 öğrenci katıldı. Ziraat Mühendisi Dilek Güler hem parkı gezdirdi hem de Doğa Eğitim Merkezinde, Botanik Bahçe,  Endemik ve Nesli Tehlike altında olan türlerin tanıtımı anlattı.

Kapıçam Tabiat Parkının içersinde bulunan 11 hektar alana sahip, bünyesinde 400’ün üstünde nadir, endemik otsu ve odunsu bitkiyi barındıran Botanik Bahçe, aynı zamanda sahaya bir peyzaj özelliği katmaktadır.

Asli ağaç türü Kızılçam olan sahada, yaşları 90 ila 120 arasında değişen Kızılçam ağaçları bulunmaktadır. Ayrıca Lauretum (500-975 M) Pinus brutia, Olea oleastır orman zonu yer almaktadır. Yine Kapıçam Tabiat Parkı içinde tavşan, sincap, sürüngenler, incir kuşu, karatavuk gibi değişik kuş türleri yaşamlarını sürdürmektedir. Ayrıca alanda 2 göle seyir iskelesi ve doğa eğitim salonu mevcuttur.