Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nde (KSÜ) karşıt görüşlü iki grup arasında çıkan gerginlik bugün de büyümesi üzerine polis, 67 öğrenciyi gözaltına aldı !

Karşıt görüşlü iki öğrenci grubunun arasında okul dışında çıkan kavga Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Avşar Kampüsü’ne yansıdı ! Dün sabah saatlerinde KSÜ Avşar Kampüsü’nde arkadaşlarının önceki gece darp edildiğini öne süren bir grup öğrenci kampüste yürüyüş yapmak istedi. Okul güvenliğinin yetersiz kaldığı olaya, çok sayıda çevik kuvvet sevkedildi. KSÜ İktisadi İdari Bilimler Fakültesi girişinde toplanan grubu durdurup dağıtmak isteyen güvenlik güçleri barikat kurdu. Sloganlar ile kantine girdiler, kantinde güvenlik görevlileriyle tartışan grup kantinin camlarını kırdı.

Okuldaki olaylar ve yürüyüş isteğini haber alan yaklaşık 100 kişilik diğer öğrenci grubu olaylara dahil olarak ideolojik tartışma, taşlı sopalı kavgaya dönüşerek okulu savaşa alanına çevirdi. Olayların büyümesiyle kampüs içerisine sevkedilen çevik kuvvet sayısı arttırılırken, Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı olarak bilinen TOMA’lar sevkedildi. Polis olaya biber gazı ve tazyikli su ile müdahale ederken , bazı öğrenciler okul içerisinde bulunan kaldırım taşlarını güvenlik güçlerine attı.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Avşar Kampüsü’nde İktisadi İdari Bilimler Fakültesi öğrencisi Yüksel Tekin’in dövülmesinin ardından gruplar arasında dün çıkan kavgayı, polis, biber gazı ve basınçlı su kullanarak bastırdı. Bu sabah fakültenin girişinde yeniden karşılaşan ve kavgaya yeltenen gruplar, polisin müdahalesiyle dağıtıldı.

Gözaltına alınan öğrenciler, kelepçelenerek bindirildikleri otobüslerle Necip Fazıl Şehir Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildi. Sağlık kontrolünden geçirilen öğrenciler ardından ifadeleri için emniyet müdürlüğüne götürüldü.