Kahramanmaraş Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde 10 Mayıs Dünya Hareket Et Günü  nedeni ile 1 dakika yürüyen merdivenler çalıştırılmadı.

Hizmete Açıldığı günden beri yoğun ilgi gören Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi içerisinde “10 Mayıs Dünya Hareket Et Günü ” dolayısıyla yürüyen merdivenler 1 dakikalığına durduruldu.

Sağlık Bakanlığı’nın obezite ile mücadele kapsamında hareketli yaşama dikkat çekmek için başlattığı kampanya çerçevesinde Kahramanmaraş Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde 1 dakika yürüyen merdivenler çalıştırılmadı. Alışveriş merkezi ziyaretçilerinin de  katılım gösterdiği uygulamayla ilgili açıklama yapan İl Halk Sağlığı Müdürü Dr.Ahmet Yener Şunları kaydetti: ‘‘10 Mayıs Dünya Hareket Et Günü  nedeni ile Piazza içerisindeki yetkili arkadaşlarla simgesel olsada bu uygulamayı yaptık. Hareketli yaşamı hayatımıza kazandırmalıyız.Biliyoruz ki dünyadaki ölümlerin %70 – 80’i kalp damar hastalıkları ve kanserdendir. Bunuda önlemenin en iyi yolu hareketli yaşam ve doğru beslenmedir. Bunu dile getirmek ve farkındalık oluşturmak için buradayız.”

Gelecek haftalarda bu kapsamda yürüyüş düzenleyeceklerini belirten Yener konuşmasını şu şekilde tamamladı.”Pazartesi Günü saat: 18:00’da 12 Şubat stadyumunda vali bey ve vekillerimizin katılacağı bir yürüyüş programımız olacak. Tüm halkımızı bekliyoruz ayrıca vatandaşlarımızı hareketli yaşama ve doğru beslenmeye davet ediyoruz “dedi.

1 dakikalağına merdivenlerden yürüyerek inip çıkan vatandaşlar uygulamayla ilgili memnuniyetlerini dile getirdiler.