Merkez Ahmet Bayazıt İlkokulunu ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan ana  sınıflarda öğretmen ve öğrencilerle sohbet ederek çalışmaları yerinde gördü.

Kahramanmaraş’ta okul öncesi okullaşma oranının henüz istenilen seviyelerde olmadığını, alan taramaları yapılarak, teşvik edilerek bu oranın mutlaka yükseltilmesi gerektiğini , bunun için çalışmalarının devam ettiğine dikkat çeken Alkan konuşmasında şu ifadelere yer verdi,

“Yapılan İlmi araştırmalar göstermiştir ki; Çocukların bilişsel, duygusal ve zihinsel gelişimlerinin % 70 lik bölümü 0-6 yaş grubunda tamamlanmaktadır. Dolayısıyla bu dönem çok önemli ve ihmal edilmemesi gereken dönemdir.

İleride sağlıklı, güvenilir, başarılı bir toplum oluşturabilmemiz için; okul öncesi eğitimine önem vermeliyiz. Bizler çocuklarımızı gönderdiğimiz gibi, akraba, arkadaş ve komşularımızı da teşvik etmeliyiz.

Çocuklarımız burada öğretim değil, kişilik gelişimlerine yönelik eğitim almaktadırlar. Dostluk, arkadaşlık, temizlik, özgüven, paylaşma, yardımlaşma duygularını kazanmaktalar. Aynı zamanda; okula başladıklarında akademik başarılarına da olumlu katkı sağlamaktadır” dedi.