Geçtiğimiz ay içerisinde Kahramanmaraş’ın kurtuluşunun 100. yılına özel yapılan I. Uluslararası Kahramanmaraş Tarih, Kültür, Sanat Sempozyumu’nun hemen peşinden Necip Fazıl Kültür merkezinde Sevim Şirikci Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından Uluslararası Kahramanmaraş tarih, Kültür, Sanat sergisi gerçekleştirildi ve büyük beğeni topladı.

HABERE AİT FOTOĞRAFLAR

Kahramanmaraş’ın en köklü okullarından Dulkadiroğlu Sevim Şirikci Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi atölyelerinde üretilen onlarca Maraş İşi ve Aba Kıyafet kreasyonlar ve tablolar ve dekoratif ürünler sergilenerek, tanıtımı yapıldı.

Serginin açılışı Prof. Dr. H.Feriha Akpınar, El Sanatları Derneği Başkanı Mithat Kandemir, Okul yönetici ve öğretmenleri tarafından gerçekleştirilirken 30 kıyafet, 15 tablo ve dekoratif ürünlerin yer aldı sergide kıyafetlerin mankenliğini de okul öğrencileri üstlendi.

Okul Müdürü Fahrettin Üstündağ, Müdür Başyardımcısı Leyla Çakmak sergide bulunan eserlerle ilgili izleyenleri ve basın mensuplarını bilgilendirdi. 

O günlerde çok sayıda farklı etkinlikler, yapıldığı için bu sergiyi görme fırsatını kaçıranlar için,  fotoğraflarla takipçilerimize sunuyoruz.