Kahramanmaraş Onikişubat İlçe Millî Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullardan katılan 150’ye yakın eğitimciye etkileşimli tahtaların daha etkin ve verimli kullanılabilmesi amacıyla, TÜBİTAK tarafından 2003 yılında geliştirilmeye başlanan, Türk işletim sistemi olan PARDUS ile ilgili TÜBİTAK ULAKBİM Pardus Eğitmeni Şenol ALDIBAŞ tarafından seminer verildi.

 

HABERE AİT FOTO-VİDEOYU GÖRMEK İÇİN ALTTA Kİ LİNKE TIKLAYIN

https://www.youtube.com/watch?v=g_1KM9cN1sc

 

15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Ortaokulu salonunda yapılan seminer Onikişubat İlçe Millî Eğitim Şube Müdürü Dilek Konuş’un seminer hakkında ön bilgi ve selamlama konuşmasıyla başladı.

Sahneye davet edilen Pardus Eğitmeni Şenol ALDIBAŞ, Pardus Sisteminin kendi sistemimiz olduğunu bu sistemin daha güvenli, daha hızlı, daha ekonomik, daha kararlı, özelleştirilebilinir, daima güncel, geniş dağıtım yelpazesi olduğuna dikkat çekti.

ALDIBAŞ, “ Pardus işletim sistemi birçok kamu kurumlarında halen kullanılmaya devam etmektedir. Buna ek olarak, Milli Savunma Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Askerlik Şubeleri, Türk silahlı Kuvvetleri, sosyal güvenlik kurumu ve Fatih Projesi tarafından okullara dağıtılan akıllı tahtalarda kullanılmaktadır. Ayrıca kişisel bilgisayarlarda da kullanılıyor.” Dedi

Şenol ALDIBAŞ, Pardus işletim sistemi kurulumunu da sunu eşliğinde katılımcılara anlattı ve Pardus sisteminin özelliklerini şöyle sıraladı:

Pardus, İsteyen herkes tarafından ücretsiz bir şekilde kullanılabilir.

Linux tabanlı ve açık kaynak kodludur.

Bilgisayarın performansını arttırarak hızlı bir kullanım deneyimi sunar.

Diğer işletim sistemlerine karşı çok daha güvenlidir.

Kullanımı ve ara yüzü oldukça kolaydır. Bu sebeple kullanmaya yeni başlayan biri hemen adapte olabilir.

Kurulumu oldukça kolay ve hızlıdır.

Sadece deneyimlemek isteyenler için, mevcut olan işletim sistemini silmeden ek olarak kurulabilir.

Dahili olarak gelen birçok yazılım ve programı mevcuttur.

Her kullanıcı kendisine özgü olarak özelleştirebilir.

Türkçe dahil olmak üzere pek çok farklı dil desteğine sahiptir.