İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okul idarecilerine yönelik düzenlenen, Kurumsal İletişim Uzmanı Eğitimci Yazar İdris Koç tarafından “Kurumsal İletişimde Görgü ve Nezaket Kuralları” konulu seminer Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde gerçekleşti.

 

İlgili seminere Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Onikişubat Kaymakamı Serkan Keçeli, Dulkadiroğlu Kaymakamı Kadir Okatan, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman,  ilçe milli eğitim müdürleri, Millî eğitim müdür yardımcıları, İl ve İlçe milli eğitim şube müdürleri ve ilde bulunan okul müdürleri ve yardıcıları katıldı.

SEMİNERE AİT TÜM FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN ALTTAKİ LİNKE TIKLAYIN

https://www.youtube.com/watch?v=UBUNL2DOPgg

“Sayın Valim, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanım, Sayın Kaymakamlarım, Çok Kıymetli Eğitim Yöneticisi Arkadaşlarım!

“Kurumsal İletişimde Görgü ve Nezaket Kuralları” konulu seminerimize hoş geldiniz.” diyerek Programın açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf  Kahraman daha sonra şu ifadelere yer verdi.

 

İLETİŞİM VE ÖZELLİKLE KURUMSAL İLETİŞİM DAHA DA ÖNEM KAZANMIŞTIR

“Kurumsal iletişim; bir kurumun amaç ve hedeflerine ulaşabilmek ve faaliyetini yürütebilmek için gereken bölüm ve unsurlar arasında bilgi akışını, motivasyonu, koordinasyonu, organizasyonu, eğitimi ve denetimi amacıyla gerçekleşen iletişim sürecidir.

Eğitim ve öğretimin öğretmen olmadan gerçekleşmesi mümkün olmadığı gibi, her okul ve kurumumuzun da icra edeceği fonksiyonu, başında bulunan eğitim liderinin vizyon ve iletişimi kadardır.Buradan hareketle, her geçen gün yeni süreç ve sorunlarla karşılaştığımız günümüzde, iletişim ve özellikle kurumsal iletişim daha da önem kazanmıştır.Bu sebeple iyi insan yetiştirmek hedefimiz doğrultusunda okul ve kurumlarımızda devletimizin sıcak yüzünün temsilcisi olarak gayret gösteren ve sorun çözen, bu yönüyle de motivasyona, koordinasyona ve sağlıklı iletişimi sağlamak için kendini geliştirmeye ihtiyaç duyan tüm takım arkadaşlarımıza bir katkı sunmak amacıyla bir arada bulunuyoruz.

Katılımcı arkadaşlarımızın aktif olarak katılacakları ve sonuna kadar hiç sıkılmadan takip edecekleri bir program olacağını umuyor ve katılımlarından dolayı başta sayın valimize, büyükşehir belediye başkanımıza, kaymakamlarımıza, ilçe müdürlerimize, şube müdürlerimize, sahada denizden gelen dalganın ilk çarptığı kişiler mesabesinde olan okul idarecilerimize teşekkür ediyor, saygılarımı arz ediyorum.” Dedi.

 

Seminer öncesi son Konuşmayı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör yaparak şunları dedi:

 

İLETİŞİMLE İLGİLİ DÜZENLENEN BU PROGRAMI ÖNEMSİYORUM

“Eğitim camiamızın çok değerli müdürü bu semineri çok güzel düşünmüş, bizler yoğun bir iş ortamında çalışmış olmamızdan dolayı bu tip eğitim çalışmalarıma bazen vakit ayıramıyoruz. Çok değerli hocamın bahsettiği gibi bilgiyi biliyoruz, bilginin yönetilmesi, aktarılması kadar motivasyon da son derece önemli olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla iletişimle ilgili düzenlenen bu programı önemsiyorum, hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Ben iletişimin ne kadar etkili olduğunu hayatımda yaşayarak gördüm. Dilin kullanımı, nezaketle kurulan diyaloglar her zaman daha net sonuçlara ve süreçlere kapı açar. Geleceğimizi emanet ettiğimiz gençlerimizi eğiten öğretmenlerimiz bunun için önemli gayretler sarf ediyor. Ben de hayatımı bir öğretmenle paylaşıyorum, sevgili eşim Leyla Hanım da bir öğretmen. Kendisinin şahsında tüm öğretmenlerimize teşekkürlerimi sunuyorum” ,

 

Seminer öncesi son konuşmayı Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun  yaparak şunları dedi:

GÖRGÜ VE NEZAKET YAŞAMAYI KOLAYLAŞTIRIR

Vali Coşkun ise burada yaptığı konuşmada, görgü ve nezaket kurallarının sosyal davranışların temelini oluşturduğuna değinerek, “Görgü insanın kendisine olan saygı ve güven duygusunu güçlendirir. Bu saygı ve güven, kişinin dengesiz ve tutarsız davranışlarına da engel olur. Nihayetinde görgünün iletişimde önemli bir rol oynadığı, toplumda uyum içinde yaşamayı kolaylaştırdığı aşikardır”

Vali Coşkun konuşmasının devamında ise salgın süreci boyunca fedakarca çalışan eğitimcilerimize de vurgu yaparak, “Kuşkusuz çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceğini şekillendiren eğitim süreci, sadece bireylerin değil toplumun geleceği için de büyük bir önem taşımaktadır.

Bu süreçte kendilerini mesleklerine adamış, yarınlarımızı emanet ettiğimiz, sabır ve fedakârlık timsali öğretmenlerimize ve idarecilerimize sonsuz şükranlarımı sunuyorum.

Salgın süreci boyunca gerek canlı derslerle gerekse yüz yüze eğitimlerle büyük bir özveriyle çalışan tüm eğitim ordumuza, velilerimize ve öğrencilerimize de bu vesileyle sevgilerimi, saygılarımı ve başarı dileklerimi iletiyor, salgın nedeniyle hayatını kaybeden başta eğitim neferlerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabırlar diliyorum.

Bu vesileyle; “Kurumsal İletişimde Görgü ve Nezaket Kuralları” konulu seminerimizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, seminerin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

 

Eğitimci ve yazar İdris Koç tarafından; görgü, nezaket ve protokol kurallarının önemi ve temel ilkeleri, sosyal ve kurumsal ilişkiler, ast-üst ilişkileri, kurumsal ilişkilerde beden dili ve kurumsal iletişimde kişisel imaj konularında seminere katılanlara bilgi verildi.

 

Program Kurumsal İletişim Uzmanı Eğitimci Yazar İdris Koç tarafından verilen “Kurumsal İletişimde Görgü ve Nezaket Kuralları”  konulu seminerin ardından sona erdi.