Dershanelerin kapanmasıyla birlikte  Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerince Destekleme ve Yetiştirme Kursları verilmesi konusunda Yönerge yayımlanarak yürürlüğe girmiş ve verilen kurslar sonunda çok sayıda gencimiz üniversiteye yerleşmişti. Dulkadiroğlu İlçesi Kahramanmaraş Halk Eğitim Merkezi tarafından 2019/2020 Eğitim-Öğretim Yılı 1. Dönem Destekleme ve Yetiştirme Kursu (DYK) öğrencileriyle başarıyı arttırma yolları hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.  

Toplantıya Kahramanmaraş Halk Eğitim Merkez Müdür Feyzi OĞUZ, Müdür Yardımcısı Ahmet Vahid PAKSOY,Rehber Öğretmen Akif KALAYLI, kurs öğretmenleri ve kursa devam edecek DYK öğrencileri katıldı. 

 

Kahramanmaraş Halk Eğitim Merkez Müdürlüğü salonunda kurslara katılacak öğrencilerle gerçekleşen toplantıda Halk Eğitim Merkezi müdürü Fevzi OĞUZ yaptığı konuşmada DYK’nın önemine işaret ederek , geçtiğimiz yıl yapılan kurs sonucu üniversiteye yerleştirilen öğrencilerle ilgili kurumun başarısı hakkında bilgiler verdi. İşin ciddiyetini kavrayarak, kurslara sağlıklı bir şekilde devam etme, konuları günü gününe takibi, derslere giriş- çıkış saatleri, kılık-kıyafet, deneme sınavı vb konulara uyulduğu takdirde Yüksek öğrenime yerleşmenin çok kolay olacağını vurguladı, öğrencilerimizin başarısı için kurum olarak tüm gayreti göstereceklerini ancak öğrencilerimizin de başarı konusunda ellerinden gelen tüm gayreti göstermeleri gerektiğini bu taktirde yüksek öğrenimi kazanmanın zor olmayacağına işaret etti.

Rehber Öğretmen Akif KALAYLI ,Başarının,düzenli olarak derse katılım, hazırlık, tekrar ve dersi derste dinlemekten ve not almaktan geçtiğini belirterek,kurs süreci içerisinde ders başarısını arttırmanın yolunun öğrenme ağırlıklı çalışmalar olması gerektiğini, ölçme ve değerlendirme ilgili sürecin hem kursta, hem de kurs dışında düzenli olarak gerçekleştirilmesinin gerektiğini belirtti.

Eğitim adına verimli bir toplandı gerçekleştirildi.