Kahramanmaraş Anadolu Anadolu İmam Hatip Lisesi İdarecileri ve Proje Ekibi Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Gökşen’i makamında ziyaret etti.

 Kahramanmaraş Anadolu Anadolu İmam Hatip Lisesi İdarecileri ve proje ekibi İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Gökşen’i makamında ziyaret ederek okul tarafından yapılan ve AB Ulusal Ajansı tarafından desteklenmeye değer görülen ERASMUS+ projesi hakkında bilgilendirme yaptı.

Kahramanmaraş Anadolu İmam Hatip Lisesi Tarafından Hazırlanıp, Mesleki Eğitim Öğrenici Ve Personel Hareketliliği Eylem Planı Çerçevesinde Ulusal Ajans’a Sunulan “DİN ÖĞRETİMİNE ULUSLARARASI AYNA-DUA”İSİMLİ 2014-1-TR01-KA102-004925 No’lu Proje Kabul Edilmiştir. İSPANYA, İTALYA, POLONYA VE ROMANYA DA 7’şer Gün Sürecek Olan Eğitimlerde Toplamda 16 Katılımcı Yer Alacaktır. Din Öğretimi gerek dünyada meydana gelen olaylar gerekse ülkenin içinde bulunduğu koşullar sonucu değişim göstermektedir. Dolayısıyla bu alanda çalışan kişilerin kendilerini birçok alanda geliştirmesi gerekmektedir. Bütün yaştaki insanlara yönelik bu alanda kazanılacak en küçük farkındalık dahi bireylerin hayatında kilit rol oynayacaktır. Kahramanmaraş Anadolu İmam Hatip Lisesi, 44 meslek dersi öğretmeni ve 2800 öğrencisi bulunmasından dolayı bu tür proje deneyimi ile gelişim göstereceğine inanmaktadır. Personelin kendini yenilemesi, farklı öğretim tekniklerini görebilmesi, değerlendirme esaslarını karşılaştırabilmesi ve daha etkili din öğretimi yapılabilmesi için bu çalışmaya ihtiyaç duyulmuştur. Bu amaçla hazırlamış projeyle, bu kapsamda gözlem yapılabilecek ve buna imkan sağlayacak ortaklarla bir araya gelinerek, kalitenin en üst düzeye çıkarılması hedefleniyor. Ulusal ajansın ve çalışmalarının okul geneline duyurulması da genç nüfusun fazla olduğu okul ve şehrimizde hem öğrencilerin hem öğretmenlerin kişisel gelişimlerine de katkı sağlayacaktır. Kurum içinde ve dışında daha modern, dinamik ve motive edici bir ortam oluşacaktır. Bu eğitim projesi, Okula Proje Ekibi tarafından hazırlanmış olup, ” T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca (Ulusal Ajans, http://www.ua.gov.tr) yürütülen Hayatboyu Öğrenme Programı (LLP) kapsamında ve Avrupa Komisyonu´ndan sağlanan hibeyle gerçekleştirilmiştir.

EĞİTİM KONULARI:

 Projemizde şu sorulara cevap aranacaktır:

Dini eğitim verilirken kullanılan öğretim metotları nelerdir? Verilen eğitimin uygulama alanları var mıdır?

Müfredat karşılaştırması-Yaş gruplarına göre verilen dini eğitim farklı mıdır?

Öğrenciler farklı dinleri hangi düzeyde öğrenmektedir?

Farklı Avrupa devletleri din öğretiminde hangi konularda benzerlik gösterir?

Öğretmenlerin yeterlilik alanları/sosyal hakları nelerdir? Seçimleri nasıl yapılmaktadır?

 Bu proje sayesinde katılımcılar, din eğitimi ve öğretimi konusunda Avrupa standardındaki yaklaşımları yerinde görecek ve bu alanda yaşanan en son gelişmeleri uzmanlarından öğrenme ve kendi kurumlarında, kendi öğrenci ve ailelerine aktarma fırsatı bulacaklardır.

Projenin Katılımcıya Mesleki Katkıları:

Alanında uzmanlık (profesyonellik) kazanmak

 Kişisel gelişimine katkı sağlamak,

 Ülkemizdeki uygulamalar ile Avrupa’daki uygulamalar arasındaki farkı görmek,

 Kullandıkları yabancı dili ilerletirken Yeni bir dil öğrenme imkânı bulmak,

 Kurumlar arası mesleki paylaşımların artırılması,

 PROJENİN AMACI         :  Katılımcıların; Proje ortaklarımızın ülkelerinde ve organizesinde uygulamalı eğitim yapmalarını sağlayarak  kazandıkları bu bilgi ve beceriler sayesinde örnek gösterilen, özenilen kişiler olması, statülerinde olumlu gelişmeler yaşanması ve özgüvenlerinin artmasıdır. Bu doğrultuda Din Öğretimi alanında bilgi ve beceri donanımı almış, sektörde fark yaratan, tercih edilen meslek elemanlarını topluma kazandırmaktır.

KATILIMCILARIN GÖREVLERİ      :Katılımcılar proje içeriği doğrultusunda yapılacak tüm faaliyetler hiç bir engel göstermeden katılacak ve yerine getireceklerdir. Bunlar seçiminden başlayıp, tüm bilgilendirme toplantılarına katılmak, kendilerinden istenen tüm belgeleri ibra etmek, kurs, dil ve kültürel hazırlık aşamasında eğitimleri almak öğrenmek, gruba her türlü uyum sağlamak, proje yönetiminin vereceği her türlü eğitim, kültürel vb tüm faaliyetlere katılmak görevleri yerine getirmek.