Dulkadiroğlu İlçesi Kahramanmaraş Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce 2017-2018 Eğitim döneminde açılan çeşitli kursların sonunda yapılan çalışmalar kurum binasında sergilendi.

Habere Ait Fotoğraf İçin Tıklayın

Düzenlenen açılış Törenine Dulkadiroğlu Kaymakamı Kadir Okatan, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri, Züver Çetinkaya, İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, Millî Eğitim Müdür Yardımcıları Ahmet Sarıtürk, Sıddık Şirikçi, Duran Doğan, İl Millî Eğitim Şube Müdürleri Mustafa Duran, Cuma Doğan,Dulkadiroğlu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdür V. Murat Akkurt, Dulkadiroğlu İlçe Millî Eğitim Şube Müdürü Mehmet İspir okul ve kurum yöneticileri, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

Serginin açılış kurdelesi kesilmeden önce Kahramanmaraş Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mesut Aydın tarafından sergi hakkında bilgi verildi.

Kaymakam Okatan, “ Özellikle ev hanımları veya emekli olan bayanlarımızın bu kursalar ve sergiler vasıtasıyla yeni bir meslek edindiklerine, kendilerini geliştirdiklerine ve üretim yaparak ailelerine katkı sağladıklarına” işaret ederek serginin açılış kurdelesini kesti ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Dulkadiroğlu Kahramanmaraş Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan sim sırma kursu, geleneksel el nakışları kursu, alüminyum kabartma kursu, ahşap yakma kursu, giyim kursu, mefruşat kursu, dekoratif ahşap boyama kursu, halı kursu, resim kursu, takı tasarım kursu ve atık kağıtlardan aksesuar yapma kursu sonunda kursiyerle tarafından yapılan çalışmalardan 5 bin’e yakın seçme ürün kurum binasında sergilendi ve sergiyi ilgiyi büyük oldu. Sergi hafta sonuna kadar açık kalacak.

Sergide atıl malzemelerden yapılan kullanılabilinir ve estetik görünümlü eserlerin ortaya çıkarılması ayrıca dikkat çekti.