Kahramanmaraş Onikişubat Nevin Gümüşer Anaokulu tarafından Cumhuriyetimizin 100. Yılı anısına ” Cumhuriyetimizin Yüzüncü yılında 100 fidan” etkinliği düzenlendi ve etkinlik sonunda okul bahçesine orman fidanları dikildi.

 

https://www.youtube.com/watch?v=7lwKac2O_f4

ETKİNLİĞE AİT VİDEOYU İZLEMEK İÇİN YUKARIDAKİ LİNKE TIKLAYIN

 

Okul bahçesinde düzenliğe etkinliğe Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Gökşen, Şube Müdürleri Hüseyin Arslan, Halil Akyürek, Dilek Konuş, Okul Müdürü Adem Çaloğlu, müdür yardımcısı Serhat Doğan, Binevler Muhtarı Lütfi Karaçalı, Kahramanmaraş TEMA Şube Başkanı Abdurrahman Akpolat, Andırınlılar Derneği eski başkanı Ahmet Kolutek, İlçe okul müdürleri ve okul müdür yardımcıları, Okul Aile Birliği Başkanı Mustafa Bayır, öğretmenler, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.

Program saygı duru ve İstiklal Marşımısı ve müteakiben Okul Müdürü Adem Çaloğlu‘ nun açılış konuşmasıyla başladı. Çaloğlu protokol ve hazır olan davetlilere yönelik şu ifadeleri kullandı:

“Bugün burada Cumhuriyetimizin 100 yılına İthafen düzenlediğimiz “100. yılda yüz Fidan temalı “ etkinliğimize hoş geldiniz.
Bizler, ‘Yarın kıyametin kopacağını bilseniz bile elinizdeki fidanı dikiniz’ düsturuna sahip bir medeniyetin mensuplarıyız. Kültürümüz tüm bitkiler ve hayvanlar dahil canlıların tamamına karşı sevgi ve şefkatle yaklaşmamızı öğütler. Atalarımızdan, devraldığımız ağaç, çevre, yeşil sevgisini yeni nesillere aktarmak en başta gelen görevlerimizden biridir.
Cumhuriyetimizi emanet edeceğimiz, Geleceğimizin mimarı olan miniklerimizle fidan dikerek yeni yüzyıllara kalıcı bir iz bırakmak istedik.
Bu bakış açısıyla düzenlediğimiz programımızda eşlik ettiğiniz için canı gönülden teşekkürlerimizi sunuyoruz Tekrar hoş geldiniz.” dedi.

Konuşmadan sonra Okulun Çalışkan Arılar sınıfından Aslıhan Miraç Kalkan ve Melisa Yağmur Öz isimli öğrenciler şiir okudu ve yine Çalışkan Arılar sınıfında bir grup öğrenci tarafından Cumhuriyet konulu rond gösterisi yapıldı. Etkinliğin son bölümünde fidanlar toprakla buluşturularak fidan dikimi gerçekleştirildi.