Maraşta Haber
Maraşta Haber

Türkiye Hafızlık Yarışmasın Finali Muhteşem Oldu.Ancak… – Abdurrezzak Akbaba

Bir önceki yıl düzenlenen yarışmada Kahramanmaraşlı hafızımızın Türkiye birincisi olması nedeni ile bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından düzenlenen Erkekler Türkiye Hafızlık Yarışması finali ilimizde gerçekleştirildi. Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen final Kur’anı Kerim aşığı kadınıyla, Erkeğiyle, genciyle, yaşlısıyla Kahramanmaraşlı hemşehrilerimizin salonu hınca hınç doldurmasıyla başladı, saatlerce aynı coşku ve huşu ile devam ederek […]

Türkiye Hafızlık Yarışmasın Finali Muhteşem Oldu.Ancak… – Abdurrezzak Akbaba

02 Ekim 2012 - 7:21A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Bir önceki yıl düzenlenen yarışmada Kahramanmaraşlı hafızımızın Türkiye birincisi olması nedeni ile bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından düzenlenen Erkekler Türkiye Hafızlık Yarışması finali ilimizde gerçekleştirildi. Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen final Kur’anı Kerim aşığı kadınıyla, Erkeğiyle, genciyle, yaşlısıyla Kahramanmaraşlı hemşehrilerimizin salonu hınca hınç doldurmasıyla başladı, saatlerce aynı coşku ve huşu ile devam ederek Kur’ana yakışır şekilde sona erdi.

Manevi hazzın doruklara çıktığı Programda zaman zaman çok duygulu anlar yaşandı,Ülkemizin Yedi bölgesinin temsilcisi hafızlarımızın ve katılımcıların olduğu bu muhteşem programı Kahramanmaraş’ın yerel kaynaklı AKSU TV’sinin canlı olarak vermemesi çok ciddi eksiklik olarak algılandı ve konuşuldu.Okulların yarışmalarını dahi yayınlayan yerel TV kanalının böylesine ciddi bir Türkiye finalini salona gelemeyen yada gelip te yer bulamayan Kahramanmaraşlılarla buluşturmaması ciddi eleştiri konusu oldu.

Ayrıca Milletin yoğun olarak ilgi gösterdiği ve bu güzel programda Devlet ve temsilcileri nedense görünmemeyi tercih ettiler.

  VATANDAŞ VALİSİNİ, YARDIMCILARINI, MİLLEVEKİLLERİ VE İL MÜDÜRLERİNİ ARADI AMA GÖREMEDİ.

İlimizde gerçekleştirilen Türkiye Hafızlık Yarışmasını Devletimizin Kurumu olan Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından düzenlenmişti. Ancak Okullarımızın ve sivil toplum kuruluşlarının münazara programlarına dahi katılan ve en üst seviyede önem veren Valimiz Sayın Şükrü Kocatepe eğer çok önemli bir programı var idi ise Yardımcılarından kendisini temsilen kimse yoktu. Sayın Valimiz ve yardımcıları olmayınca il Müdürler ide programa katılmadılar. Oysa il müdürlerimiz Valimiz ve Milletvekillerimizin katıldığı programlarda boy göstermek ve kendilerini göstermek için adeta yarışıyorlardı.

İl ve ilçelerde en küçük işyeri açılışlarını dahi kaçırmayan Sayın Milletvekillerimizden ve Mecliste grubu bulunan Siyasi partilerimizin il ve merkez ilçe başkanlarından hiç biriside sanki söz birliği etmişçesine yoklardı.Onlar yoktu ama Millet oradaydı,Kahramanmaraşlı oradaydı ve hafızlarına sahip çıkmıştı dereceye giren hafızlarla birlikte tüm yarışmacı hafızları ayrım yapamadan,fark gözetmeden hediyelerle ödüllendirdiler,Teşekkürler Kahramanmaraşlı büyüklüğünü bir kez daha gösterdin..

Eğer Organizasyonda bir eksiklik varsa oda ilgili kuruma aittir ancak biz her kesin davetli ve haberli olduğu kanaatindeyiz çünkü salonu hınca hınç dolduran kadınıyla,Erkeğiyle,genciyle,yaşlısıyla Kahramanmaraşlı hemşehrilerimiz duyduğuna göre bu memleketi idare edenlerin duymaması mümkün değildir.Hatta salonda bizi tanıyarak yanımıza yaklaşan vatandaşlar biraz garip gelecek amma şu soruyu yönelttiler bizlere’’Gazeteci arkadaşlar bu programı Adnan hocacılar yada Aczmendiler mi yaptı ki devlet Protokolü ve il müdürleri burada yoklar lütfen yazın kardeşim’’bende kamu görevi adına yazıyorum bende günah kalmasın..

   TEŞEKKÜRLER BAŞKAN POYRAZ, BAŞSAVCIMIZ MUSTAFA KÜÇÜK, GÜMÜŞER VE KUYBU.

Burada hakkını yemememiz gereken çok değerli Cumhuriyet Başsavcımız Sayın Mustafa Küçük  Proğramın açılışından tamamlanıncaya kadar proğramı terk etmedi bu davranışı gerçekten takdirle karşılandı,Ayrıca  Protokol adına Rahatsızlığına rağmen salona gelme nezaket ve kibarlığını gösteren Belediye Başkanımız sayın Mustafa Poyraz’ın hakkını yememek gerekir .Sayın Başkan POYRAZ sunucunu hafızları protokolün yanına davet etmesine rağmen kendisi nezaketini gösterdi, Kur’an Bülbüllerinin ayağına giderek tebrik etti ve hediyelerini takdim etti, buda herkes gibi bizleri gerçekten mutlu etti.

Ayrıca İlimiz ve ilçelerinde her türlü etkinliğe katılan ve üstelikte kurumsal olarakl yani yönetim olarak eksiksiz katılan oda ve dernek başkanlarının burada olmaması vatandaşlar tarafından eleştiri konusu oldu. Ancak KMESOB Başkanı Ahmet KUYBU ve beraberindeki bazı Meslek teşekküllerinin başkanları ise başkanlarının yanındaydı.KMESOB olarak hem hediyelerini takdim ettiler hem de manevi destek oldular,Sayın Kuybu ve arkadaşlarına teşekkür ediyoruz.Yine Hayırsever işadamı KİPAŞ AŞ.Yönetim Kurulu Başkan vekili Sayın Halil İbrahim GÜMÜŞER ise her zamanki kibarlığı ve cömertliği ile salondaki yerini alırken bu davranışta katılımcılar tarafından takdirle karşılandı ve ilgi odağı oldu.

Son söz olarak Yerel siyasetçilerimizde Sayın Başbakanımız Recep Tayyip ERDOĞAN gibi halkın içerisinde olması gerektiğine inanıyoruz. Devlet Protokolüne, Milletvekillerimize ve siyasetçilerimize diyorum ki ‘’Mazeretiniz ve gerekçeniz nedir bilmiyoruz amma Keşke Kahramanmaraş semalarının ve toprağının Kur’anla feyizlendiği programa katılabilseydiniz’’.Bu tür Türkiye şampiyonlukların finallerinin ilimizde yapılmasının sağlanmasını istiyoruz. Programa katılan tüm Kahramanmaraşlılara can-u gönülden teşekkür ediyoruz.

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ

Piyasaya iyi bakın. Bu pahalılık önünde hiçbir iktidar duramaz. Bu pahalılık çöküşün habercisi ve adıdır. Bu pahalılık karşısında iktid...

SEÇMEN İKTİDARA KIRMIZI HARİTA GÖSTERDİ SEÇMEN İKTİDARA KIRMIZI HARİTA GÖSTERDİ...

Seçmen Cumhur İttifakı’na sırtını döndü. Altı Oklu CHP ile kucaklaştı… 31 Mart, ‘sonuçta Yerel yönetimler belediye başkanlığı seç...

Sahipsiz Memleketim! Sahipsiz Memleketim!

Biz Kahramanmaraşlılar, depremin ardından geçen on üç ay içinde şehrimize getirilen hizmetlerden o kadar da memnun olmadık. Ve yaşadığı...

Depreminin Birinci Yıl Dönümü Depreminin Birinci Yıl Dönümü

6 Şubat 2023’te, Türkiye, tarihin en büyük depremini yaşadı. Gece saat 04,17’de yerin 8,6 kilometre derinliğinde Pazarcık merkezl...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı G...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONU...

PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİ...

Piyasaya iyi bakın. Bu pahalılık önünde hiçbir iktidar duram...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Roman...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egit...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek y...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışma...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Eras...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI M...

323. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 323. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İşveli göz kırpar , yamaçta meşe Ebruli renk tablo, baktığ...

DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Karatutlu Basın Toplantısı Düzenledi. DEVA Partisi Kahramanmara...

Karatutlu: “Herhangi bir söz hakkı doğarsa, bırakın Cu...

322. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 322. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dağlara kar yağar, yükselir sesi, Tozar Elif Elif, der Kar...

Saçaklızade İlkokulu’nun “We Grow With Love”isimli etwinning projesi Saçaklızade İlkokulu̵...

Kahramanmaraş Onikişubat Saçaklızade İlkokulu 4.sınıf öğretm...

Başkan Fırat Görgel: “Çok Çalışacak, Kahramanmaraş’ı Tekrar Ayağa Kaldıracağız” Başkan Fırat Görgel: “Çok...

Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “İnşallah bu kadim...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ