Maraşta Haber
Maraşta Haber

Tatil Planımız

Haziran ayının başında; okulların kapanması, yaz tatilinin başlamasıyla birlikte ailecek kendimize biraz daha fazla zaman ayırmaya karar vermiştik. Aldığımız kararı gerçekleştirerek bu yaz daha fazla spor yapacak, yaşadığımız Kahramanmaraş’ı daha fazla tanımaya gayret edecek ve daha fazla kitap okuyacaktık. Belirlenen hedefimize ulaşmak için bir planlama yaptık. Hafta içi her gün sabah saat 06.00’dan 07.30’a, akşam […]

Tatil Planımız

20 Temmuz 2018 - 6:41A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Haziran ayının başında; okulların kapanması, yaz tatilinin başlamasıyla birlikte ailecek kendimize biraz daha fazla zaman ayırmaya karar vermiştik. Aldığımız kararı gerçekleştirerek bu yaz daha fazla spor yapacak, yaşadığımız Kahramanmaraş’ı daha fazla tanımaya gayret edecek ve daha fazla kitap okuyacaktık.

Belirlenen hedefimize ulaşmak için bir planlama yaptık. Hafta içi her gün sabah saat 06.00’dan 07.30’a, akşam ise 18.30’dan 20.00’ye kadar yürüyüş yapacağız. Sabah ve öğleyin herkes bulunduğu mekanda 30 dakika, akşamları ise evde bir saat kitap okuyacağız. Altı kişilik bir aileyiz. Her birimizin okumak istediği kitaplar farklı. Biz hanımla 6 kitap belirledik. Belirlediğimiz 6 kitabı Eylül başına kadar bitireceğiz.

Pazar günleri ise şehrimizin görülmeye değer ancak şuana kadar görmediğimiz yerlerini gezeceğiz. Kahramanmaraş zor bir coğrafyada bulunuyor. Ama kelimenin tam anlamıyla Cennetten bir köşe Kahramanmaraş. Gezilecek görülecek o kadar çok yer var ki değil üç, dört ay üç, dört yıl yetmez.

Üstlendiğimiz görevlerin en kolayı en ekonomik olanı yürümek. “Allah yürü ya kulum dedi” diyerek sabah ve akşam yürüyüşlerimizi hiç aksatmadan yapabiliyoruz. Yürüyüş parkuru olarak belirlediğimiz mesafe, iki kilometre kadar. Gidiş geliş dört kilometrelik bir mesafe.

Günde sekiz kilometre az bir mesafe değil.

Bazılarını Kahramanmaraş Lisesinde öğrenci iken Edebiyat Hocam Sayın Dilaver Bozbey’in önerisiyle, bazılarını ise İstanbul Edebiyat Fakültesinde öğrenci iken okuduğum; ‘Dünya Klasikleri’ arasına girmiş altı roman belirledik eşimle. Charles Dickens’in İki Şehrin Hikayesi, Jane Austen’in Aşk ve Gurur, Ivan Turgenyev’in Babalar ve Oğullar, Gustave Flaubert’in Madam Bovary, Herman Melville’nin MOBY DICK Beyaz Balina ve 6. Fyodor Mihailoviç Dostoyevski’nin İnsancıklar isimli romanlarını okuyacağız Eylül başına kadar.

Her şey gibi kitaplarda ateş pahası günümüzde. Sanki kimse okumasın diye çaba harcanıyor diyesim geliyor. Bu sebeple yeniden okumaya karar verdiğimiz eserleri kendi kütüphanemizde bulunan kitaplardan seçtiğimizi belirtmemde bir mahsur olmasa gerek.

Üslendiğimiz görevlerin en zahmetlisi ve en masraflısı ise yapacağımız geziler olacak. İlk planda üç önemli şelalemizi görmeyi amaçladık. İlk gezimiz Kahramanmaraş’a yaklaşık 50 Km uzaklıkta olan Çokran Köyü sınırları içerisinde bulunan ve muhteşem bir kalyon yürüyüşünün ardından ulaşılan Mavi göl Şelalesine olacak.

İkinci gezimiz, Kahramanmaraş Zeytin kaplıcalarından 28 km uzaklıktaki, Kahramanmaraş Beşen Kertmen ve Hacınınoğlu sınırları içinde yer alan Kısık kanyonu içinde bulunan Savruk ismiyle anılan mağara ve şelaleye olacak.

Eylül ayına kadar Andırın, Göksun, Afşin, Elbistan, Ekinözü, Çağlayancerit ilçelerimizi mutlaka ziyaret edeceğiz. Görülmesi gereken yerlerini görmeye, yenmesi gereken nimetlerinden yemeğe, içilmesi gereken sularından içmeye çalışacağız.

Gezebildiğimiz ölçüde Kahramanmaraş’ımızın Bertiz Köyleri diye anılan köylerini, Sır Barajını, Yavşan Yaylasını ziyaret edeceğiz. Allah nasip ederse şehrimizin doğasını yeniden keşfetmeye çalışacağız.

Bizim ailenin bu seneki tatil planı bu. Ne kadarını gerçekleştirebiliriz bilmem. Rabbim nasip eder bir sağlık problemi yaşamaz isek eğer bu saydığımız beldeleri gezmeye çalışacağız. Çocuklar/Gençler çok istekli olmasalar bile biz büyükler onları ikna ederek yaptığımız planı gerçekleştirmek istiyoruz.

Kahramanmaraş’ımızın her köşesi gerçek bir cennet. Her santimetre karesi görülmeye, yaşanmaya değer bir coğrafya. İnsanımız kendilerini hapsettikleri bağ evlerinden başlarını dışarı çıkarmalı, sahip olduğumuz ortak değerlerimizi görmeli ve Cenabı Mevla’nın bizlere bahşettiği bu güzellikleri yaşamalı ve yaşatmalı…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Sahipsiz Memleketim! Sahipsiz Memleketim!

Biz Kahramanmaraşlılar, depremin ardından geçen on üç ay içinde şehrimize getirilen hizmetlerden o kadar da memnun olmadık. Ve yaşadığı...

Depreminin Birinci Yıl Dönümü Depreminin Birinci Yıl Dönümü

6 Şubat 2023’te, Türkiye, tarihin en büyük depremini yaşadı. Gece saat 04,17’de yerin 8,6 kilometre derinliğinde Pazarcık merkezl...

Biber Sivri, Hıyar Badem Mersin’den; AFİYET OLSUN! Biber Sivri, Hıyar Badem Mersin’den; AFİ...

Talas’ta Atatürk Bulvarı üzerinde yürüyorum. Hareketli semttir. Orta gelirliler ve çevresi üniversitelerle dolu olduğu için öğrenciler ...

ÇAY MI? KAHVE Mi? ÇAY MI? KAHVE Mi?

Akşam yemeğinden tam yeni kalkmıştım ki, telefonuma bir mesaj geldi. Neredeyse midemden beynime çay gönder mesajıyla aynı anda gelen bu...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Kahramanmaraş’ta Çanakkale Zaferi’nin 109. yıldönümünde şehitlerimiz anıldı Kahramanmaraş’ta Ça...

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümünü ve Şehitleri ...

319. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 319. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dünya Milletleri birlik oldular Gelip güzel yurda birden d...

Arif Balduk Ortaokulunda Anlamlı Etkinlik Arif Balduk Ortaokulunda ...

Onikişubat Arif Balduk Ortaokulunda ” Dilimizin Zengin...

Fatmalı İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerine trafik eğitimi Fatmalı İlkokulu ve Ortao...

KAHRAMANMARAŞ / ONİKİŞUBAT – Fatmalı İlkokulu ve Ortao...

Çakmakçı Sait Ortaokulu öğrencilerden muhteşem bir etkinlik Çakmakçı Sait Ortaokulu ö...

Dulkadiroğlu Çakmakçı Sait Ortaokulu Türkçe öğretmeni Tufan ...

Ahmet Bayazıt İlkokulu Birinciliğe Doymuyor Ahmet Bayazıt İlkokulu Bi...

Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen İlkokul...

Zeytindere Ortaokulu Niğde de Bölge Birincisi Oldu Zeytindere Ortaokulu Niğd...

Onikişubat Zeytindere Ortaokulu Niğde de 2023-2024 sezonunda...

“Onikişubat Sahnede yarışması finali”nde Aziz Sancar Anadolu Lisesi rüzgarı esti. “Onikişubat Sahnede...

Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize e...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli Çağrıda Bulundu. Atanamayan Uzmanlar Derne...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli E...

Sahipsiz Memleketim! Sahipsiz Memleketim!

Biz Kahramanmaraşlılar, depremin ardından geçen on üç ay içi...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ