Maraşta Haber
Maraşta Haber

Siyasette Jest Dönemi

Durup dururken bu ‘Cumhur İttifakı’ da nerden çıktı? Böyle bir anlaşmaya ne gerek vardı ki?’ diyenlere verilecek en güzel cevap elbette; ‘Söz konusu vatansa gerisi teferruattır’ demek ve bu ittifakın ne kadar gerekli olduğunu anlatmaktır. AKP ve MHP sözcüleri tarafından yapılan açıklamalardan AK Parti ve MHP’nin yerel seçimlerde yapacağı Cumhur İttifakı’na ilişkin çalışmalarda sona gelindiği […]

Siyasette Jest Dönemi

16 Aralık 2018 - 4:55A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Durup dururken bu ‘Cumhur İttifakı’ da nerden çıktı? Böyle bir anlaşmaya ne gerek vardı ki?’ diyenlere verilecek en güzel cevap elbette; ‘Söz konusu vatansa gerisi teferruattır’ demek ve bu ittifakın ne kadar gerekli olduğunu anlatmaktır.

AKP ve MHP sözcüleri tarafından yapılan açıklamalardan AK Parti ve MHP’nin yerel seçimlerde yapacağı Cumhur İttifakı’na ilişkin çalışmalarda sona gelindiği anlaşılmaktadır.

Partililer kendi Partisinin aday çıkarmadığı illerde aday çıkartan Partiye oy vererek Cumhur İttifakı’nın seçimden galip çıkmasını sağlamaya çalışacaktır. Kısaca MHP ve AKP bazı seçim bölgelerinde aday çıkarmayarak birbirlerine jest yapmış olacaklar.

Genel çerçevenin hemen hemen böyle olacağı biliniyor ancak;  Adana ve Aydın için nihai kararın Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile MHP lideri Devlet Bahçeli’nin buluşmasına bırakıldığını biliyoruz.

Bazı İlçelerde de desteğin karşılıklı süreceği söyleniyor. 2014 Yerel Seçimlerinde MHP’nin kazandığı ve son anketlerde önde göründüğü 60 civarındaki ilçede MHP adayının desteklenmesi söz konusu olabilecek.

Bu 60 İlçenin içerisinde bizim ilçelerden yani Kahramanmaraş’ın ilçelerinden var mı? Diyenlere; şuan bu sorunun cevabını bilmiyoruz ama ‘2014 Mahalli Seçimleri İlçe Seçim Sonuçlarını’ incelediğimizde, ‘neden olmasın’ demek geliyor.

Nedenini hemen söyleyelim. Kahramanmaraş’ın üç (3) ilçesi var ki bu ilçelerde MHP ‘yoldan geçen bir adamı dahi aday gösterse’ seçimi CHP kazanır demek yanlış olmaz.. Bu sonucu tahmin etmek için ‘evliya’ olmaya elbette gerek yok. 2014 Yerel Seçim Sonuçlarına bakılırsa söylenilenin doğruluğu hemen anlaşılır:              

Nurhak: ( CHP: %32,2/2.452, AKP: %29.1/2.217, MHP: %27.5/2096)

Pazarcık: ( CHP: %40,9/15.739, AKP: %41./15.960, MHP: %12.7/4.875)

Ekinözü: ( CHP: %33,7/2.638, AKP: %36.5/2.861, MHP: %5.1/399)

Halen; Nurhak CHP, Pazarcık ve Ekinözü AK Parti’de. AK Partinin dört yıldan beri yıpranmışlığı düşünüldüğünde bu üç ilçede İttifak olmazsa kesin CHP kazanacaktır. Afşin ve Andırın da ise MHP atbaşı da olsa önde diyebiliriz.

11 Aralık 2018 Salı günü Sayın Erdoğan ve Sayın Bahçeli Cumhur İttifakında son rötuşları yapmak için bir araya geliyorlar. Varılan mutabakat en geç hafta sonu açıklanacaktır. Kahramanmaraş ilçeleri mutlaka Cumhur İttifakı kapsamına alınmalıdır. Afşin ve Andırın da MHP, Pazarcık, Nurhak ve Ekinözü’nde AKP desteklenmelidir. Yoksa Nurhak gibi Pazarcık ve Ekinözü de CHP’ye kaptırılacaktır. Bizden söylemesi.

                                          ……………..……………

Mimarlarımız Dergi Çıkarmış. Hayırlı uğurlu olur inşallah. TMMOB Mimarlar Odası Kahramanmaraş Şubesi 30 Kasım 2018 günü, ilk sayısını çıkardıkları dergiyi bir toplantı yaparak tanıttılar. Çalışmalarından dolayı kendilerini kutluyorum. Yalnız tanıtım toplantısına verilen ismi okuyanlar ne yapılacağını pek anlamamışlar. Birkaç davetli arkadaşım arayarak bana sordular. ‘TAVERNAKÜLER BÜLTENİ LANSMAN KOKTEYLİ’ toplantısından böyle haberim oldu. Davetiyede aynen‘TAVERNAKÜLER BÜLTENİ LANSMAN KOKTEYLİ’ diye yazıyordu. Okuyunca Bende şaşırdım. Arkadaşlarıma; ‘Yerli ve Halka Özgü Olan Mimarimizin Konu Edileceği Derginin Tanıtım Toplantısı’ olabilir dedim. İnşallah yanlış bilgi vermemişimdir.

Yaptığım açıklama yanlış ise oda yetkilileri beni uyarsınlar lütfen. Kendilerinden ricam sonraki toplantılarını herkesin anlayacağı bir dille duyursunlar.

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Sahipsiz Memleketim! Sahipsiz Memleketim!

Biz Kahramanmaraşlılar, depremin ardından geçen on üç ay içinde şehrimize getirilen hizmetlerden o kadar da memnun olmadık. Ve yaşadığı...

Depreminin Birinci Yıl Dönümü Depreminin Birinci Yıl Dönümü

6 Şubat 2023’te, Türkiye, tarihin en büyük depremini yaşadı. Gece saat 04,17’de yerin 8,6 kilometre derinliğinde Pazarcık merkezl...

Biber Sivri, Hıyar Badem Mersin’den; AFİYET OLSUN! Biber Sivri, Hıyar Badem Mersin’den; AFİ...

Talas’ta Atatürk Bulvarı üzerinde yürüyorum. Hareketli semttir. Orta gelirliler ve çevresi üniversitelerle dolu olduğu için öğrenciler ...

ÇAY MI? KAHVE Mi? ÇAY MI? KAHVE Mi?

Akşam yemeğinden tam yeni kalkmıştım ki, telefonuma bir mesaj geldi. Neredeyse midemden beynime çay gönder mesajıyla aynı anda gelen bu...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
319. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 319. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dünya Milletleri birlik oldular Gelip güzel yurda birden d...

Arif Balduk Ortaokulunda Anlamlı Etkinlik Arif Balduk Ortaokulunda ...

Onikişubat Arif Balduk Ortaokulunda ” Dilimizin Zengin...

Fatmalı İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerine trafik eğitimi Fatmalı İlkokulu ve Ortao...

KAHRAMANMARAŞ / ONİKİŞUBAT – Fatmalı İlkokulu ve Ortao...

Çakmakçı Sait Ortaokulu öğrencilerden muhteşem bir etkinlik Çakmakçı Sait Ortaokulu ö...

Dulkadiroğlu Çakmakçı Sait Ortaokulu Türkçe öğretmeni Tufan ...

Ahmet Bayazıt İlkokulu Birinciliğe Doymuyor Ahmet Bayazıt İlkokulu Bi...

Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen İlkokul...

Zeytindere Ortaokulu Niğde de Bölge Birincisi Oldu Zeytindere Ortaokulu Niğd...

Onikişubat Zeytindere Ortaokulu Niğde de 2023-2024 sezonunda...

“Onikişubat Sahnede yarışması finali”nde Aziz Sancar Anadolu Lisesi rüzgarı esti. “Onikişubat Sahnede...

Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize e...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli Çağrıda Bulundu. Atanamayan Uzmanlar Derne...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli E...

Sahipsiz Memleketim! Sahipsiz Memleketim!

Biz Kahramanmaraşlılar, depremin ardından geçen on üç ay içi...

318. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 318. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İslâmın beş şartı, Rabbim sorucu Bıkıp usanmadan tutsak or...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ