Maraşta Haber
Maraşta Haber

Normalleşme Süreci

Seçim bitti ancak itiraz süreci devam ediyor. Siyasi partilerin her biri kaybettikleri yerlerde oyların yeniden sayımı için YSK’ ya itiraz ediyor. Top YSK’ da. YSK çok deneyimli ve ne yapacağını çok iyi biliyor. Durum ‘Tavşana kaç, tazıya tut’ durumu. Bir başka deyişle hal; ‘ne şiş yansın ne kebap’ hali. Bir yanda ülkenin Cumhurbaşkanı, bir yanda […]

Normalleşme Süreci

09 Nisan 2019 - 7:26A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Seçim bitti ancak itiraz süreci devam ediyor. Siyasi partilerin her biri kaybettikleri yerlerde oyların yeniden sayımı için YSK’ ya itiraz ediyor.

Top YSK’ da. YSK çok deneyimli ve ne yapacağını çok iyi biliyor. Durum ‘Tavşana kaç, tazıya tut’ durumu. Bir başka deyişle hal; ‘ne şiş yansın ne kebap’ hali.

Bir yanda ülkenin Cumhurbaşkanı, bir yanda Cumhur, YSK ne kadar deneyimli olursa olsun yaşanan nizahı bir çırpıda çözemiyor. Bence yavaş hareket ederek zaman kazanmaya ve başlarını belaya sokacak yanlışlardan kaçınmaya çalışıyorlar.

Bu taktikle İstanbul’un dışındaki problemler üç aşağı beş yukarı çözülmüş gibi gözüküyor. Çükü, Mansur Yavaş ve Tunç Soyer mazbatalarını alarak görevlerine başladılar.

Sıra İstanbul’a geldi. ‘İstanbul bir başka, o hiçbir yere benzemiyor.’  Sayın Cumhurbaşkanının sevdasıda herkes tarafından biliniyor.

İstanbul ve Ankara’yı kaybeden AK Parti kurmayların işi gerçekten zor. Biliyorlar ki, İstanbul ve Ankara’yı kaybetmelerinin bedeli çok ağır olacak. Bu sebeple, Cumhurbaşkanının tepkisinden korkarak olmadık senaryolar içeren dosyalarla hem Genel Başkanlarını hem de YSK’yı kandırmaya çalışıyorlar. Vaziyet bu.

Sayın Cumhurbaşkanımızı kandırsalar da YSK’yı kandırmaları çok kolay gözükmüyor. Neden mi? ‘Yüksek Seçim Kurulu geçen gün yaklaşık 4,5 saat süren toplantının ardından AK Parti’nin İstanbul’da tüm oyların yeniden sayım talebini reddettiğini, 21 ilçedeki 51 sandıkta yeniden sayım yapılmasına karar verdiklerini, Büyükçekmece’deki durumun ise 09.04. 2019 Salı günü görüşüleceğini ilan etti’ de ondan…

Sonuç, İstanbul İmamoğlu’na verilecek ama bu iş,  Cumhurbaşkanını alıştıra alıştıra yapılacak. YSK fire vermeden bu beladan kurtulurken AKP’de ciddi bir değişim yaşanacak.    

Gelelim Maraş’a

Kahramanmaraş’ta seçiminin mutlak galibi tartışmasız Cumhur İttifakı oldu. Hem Büyükşehir Belediye Başkanlığını hem de 11 İlçe Belediye başkanlıklarını Cumhur İttifakının adayları kazandılar. Sonuçlar; vatana ve millete hayırlı uğurlu olur inşallah.

MHP’li vatandaş İttifakın Belediyelerdeki görev dağılımlarında da devam etmesini istiyor. Büyükşehirde ve tüm ilçelerde hem başkan yardımcılarından birisinin hem de tüm komisyonların başkan yardımcılarından birisinin mutlaka MHP’li olmasını bekliyor.

MHP’li kardeşlerim bu konuda oldukça ısrarlılar. Yoksa ortada ittifak- mittifak kalmaz diyorlar. AK Partili dostlara duyurulur…

Dertler gerçekten çok fazla. İşsizlik, pahalılık dayanılır gibi değil. Cenabı Hak göreve yeni veya yeniden seçilenlere yardım etsin. Onlara; ‘Hüsnü Ahlak’ versin. Kendilerini; ‘kul hakkı yemekten, adaletten ayrılmaktan, adam kayırmaktan, hısım ve akrabaya haksız kazanç sağlamaktan, emaneti ehline vermemekten,’ muhafaza buyursun. Milletin malını; ‘babasının malıymış gibi kullanmaktan, kendisini uyaranları zehirli yılan zannetmekten,’ korusun rabbim.

Meseleleri;  ‘Allah’ın emrettiği, yasaların dediği gibi değil, partili gibi gözüken dalkavukların, yağdanlıkların, sahtekârların dediği gibi yapmaktan’ korusun Rabbim…

Makam ve mevkilere yerleşen kardeşlerimize; ‘gökyüzünden melekler, yeryüzünden insanlar tarafından dört gözle izlendiklerini, günü geldiğinde hem bu dünyada hem de öbür dünyada hesaba çekileceklerini, birilerinin menfaati için yaptıkları yanlışların kurbanı olacaklarını’ hiç unutturma Allah’ım.

Başkanlarımızı; ‘sosyal belediyecilik yapıyoruz diyerek yan gelip yatan ve hiç hak etmeyen sırf yandaş oldukları için onlara kömür, gıda, iaşe ve para yardımı yapmak yerine iş vererek alın terlerinin karşılığını vermeyi’ nasip eyle Allah’ım.

Devletimize ve Milletimize Zeval verme Allah’ım.    

  

 

                                                               

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Sahipsiz Memleketim! Sahipsiz Memleketim!

Biz Kahramanmaraşlılar, depremin ardından geçen on üç ay içinde şehrimize getirilen hizmetlerden o kadar da memnun olmadık. Ve yaşadığı...

Depreminin Birinci Yıl Dönümü Depreminin Birinci Yıl Dönümü

6 Şubat 2023’te, Türkiye, tarihin en büyük depremini yaşadı. Gece saat 04,17’de yerin 8,6 kilometre derinliğinde Pazarcık merkezl...

Biber Sivri, Hıyar Badem Mersin’den; AFİYET OLSUN! Biber Sivri, Hıyar Badem Mersin’den; AFİ...

Talas’ta Atatürk Bulvarı üzerinde yürüyorum. Hareketli semttir. Orta gelirliler ve çevresi üniversitelerle dolu olduğu için öğrenciler ...

ÇAY MI? KAHVE Mi? ÇAY MI? KAHVE Mi?

Akşam yemeğinden tam yeni kalkmıştım ki, telefonuma bir mesaj geldi. Neredeyse midemden beynime çay gönder mesajıyla aynı anda gelen bu...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
319. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 319. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dünya Milletleri birlik oldular Gelip güzel yurda birden d...

Arif Balduk Ortaokulunda Anlamlı Etkinlik Arif Balduk Ortaokulunda ...

Onikişubat Arif Balduk Ortaokulunda ” Dilimizin Zengin...

Fatmalı İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerine trafik eğitimi Fatmalı İlkokulu ve Ortao...

KAHRAMANMARAŞ / ONİKİŞUBAT – Fatmalı İlkokulu ve Ortao...

Çakmakçı Sait Ortaokulu öğrencilerden muhteşem bir etkinlik Çakmakçı Sait Ortaokulu ö...

Dulkadiroğlu Çakmakçı Sait Ortaokulu Türkçe öğretmeni Tufan ...

Ahmet Bayazıt İlkokulu Birinciliğe Doymuyor Ahmet Bayazıt İlkokulu Bi...

Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen İlkokul...

Zeytindere Ortaokulu Niğde de Bölge Birincisi Oldu Zeytindere Ortaokulu Niğd...

Onikişubat Zeytindere Ortaokulu Niğde de 2023-2024 sezonunda...

“Onikişubat Sahnede yarışması finali”nde Aziz Sancar Anadolu Lisesi rüzgarı esti. “Onikişubat Sahnede...

Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize e...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli Çağrıda Bulundu. Atanamayan Uzmanlar Derne...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli E...

Sahipsiz Memleketim! Sahipsiz Memleketim!

Biz Kahramanmaraşlılar, depremin ardından geçen on üç ay içi...

318. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 318. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İslâmın beş şartı, Rabbim sorucu Bıkıp usanmadan tutsak or...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ