Maraşta Haber
Maraşta Haber

Nefesler tutuldu, dananın kuyruğu ha koptu ha kopacak!

Söylenecek söz kalmadı. Her ne varsa yazılara döküldü, kaldı ki aday adayları da evi barkı unutup, işi-gücü ihmal edip gezmekten, vatandaşın elini sıkmaktan yorgun düştü, hayatında görmediği,  gitmediği yerlere gitti, tanımadığı kimselerle tanışma fırsatı buldu, içinde ne varsa söylenecek, söyledi. Vatandaş, esnaf ve sivil toplum kuruluşları (ki çoğunun adresini, başkanını bilmeyiz) bu süreçte gördükleri iltifatlar […]

Nefesler tutuldu, dananın kuyruğu ha koptu ha kopacak!

06 Nisan 2015 - 18:44A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Söylenecek söz kalmadı. Her ne varsa yazılara döküldü, kaldı ki aday adayları da evi barkı unutup, işi-gücü ihmal edip gezmekten, vatandaşın elini sıkmaktan yorgun düştü, hayatında görmediği,  gitmediği yerlere gitti, tanımadığı kimselerle tanışma fırsatı buldu, içinde ne varsa söylenecek, söyledi.

Vatandaş, esnaf ve sivil toplum kuruluşları (ki çoğunun adresini, başkanını bilmeyiz) bu süreçte gördükleri iltifatlar ve ilgi karşısında şaşırdılar,  ‘Vay be, biz neymişiz de haberimiz yok. Bizi de adam yerine koydular!’ diyerek gelen aday adayları karşısında nezaketlerini ve ikramlarını esirgemezlerken, çoğu aday adayı eli boş gelmedi. Bir kutu çikolata, bir çiçek ya da pasta falan, bir elma gönül alma hesabı, karşıdakini de önemsediler.

Diyoruz ya sözün ve yolun bittiği yere geldik. Araba da yoruldu, sürücü de. Lastikler eskidi, yolda lazım olur diye alınan bisküvi, su, yemek için dahi zaman bulamayınca, ayaküstü atıştıracak ne varsa onlar da tükendi.

Zaten her gittiği yerde aynı cümleleri kuran, iktidar kanadından aday adayı ise iktidarın hizmetlerini, çalışmalarını, projelerini öve öve bitiremediler, muhalefet cenahında olanlar da, iktidara veryansın ettiler, adını koydukları siyasete aiti etik değerler varsa yere yer onları da çiğnediler, vatandaşı ikna etmeye çalıştılar, şirin görünmeye çaba sarf ettiler.

*

Şunu da öğrendik, şehrimizde irili ufaklı yaklaşık bin’e yakın sivil toplum kuruluşu varmış. Kanarya sevenlerden tutun da, damızlıklara kadar…

Ankete katılan, temayüle iştirak eden, mülakata çağrılan aday adayları şimdi beklemeye çekildiler. Ha, çoğu da genel merkez önünde yorgan-döşek yattı. Sanıyorum Ankara otellerinde yer de kalmamıştır. Ankara’ya gelmişken, araya birilerini soktular, icazet istediler, ‘seni referans yazabilir miyim abi?’ yalvarmaları ile genel merkezi ikna odasına almaya çalıştılar.

Kimi sahada gezindi, sıkılmadık el ve çalınmadık kapı bırakmazken, kimileri de, özellikle kendinden ve yerinden emin olanlar, kılını bile kıpırdatmadı.

Siyasetçiye güvenmeyeceksin. Söz verirler, tamama derler, okey deyip seni gönderirler, kapıdan çıkınca,  ‘hadi lan, bu da kendini birşey sanıyor!’ derler.

Kendine güvenen, sicili temiz, siyasi ve mesleki sabıkası olmayanlara ve sürekli sahada olanlara şimdiden vekillik hayırlı olsun!

Hak etmeyenler, meclise yakışmayanlar da addaaaaaa gidecekler. Ki anca giderler!

Diyorlar ki kimlere ilk 8’e girer. Partilerin göstereceği adaylar, partilerin kaç milletvekili çıkartacağının delili olacak.

Ötesi hikaye..

NOT: Gaziantep’ten Ankara’ya uçuyorum. Size Ankara’dan sıcak haberler aktaracak, Güreş Federasyon Başkanlığı seçimini izleyeceğim. Yola gidiyorum, ne olur ne olmaz, hakkınızı helal edin!

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ

Piyasaya iyi bakın. Bu pahalılık önünde hiçbir iktidar duramaz. Bu pahalılık çöküşün habercisi ve adıdır. Bu pahalılık karşısında iktid...

SEÇMEN İKTİDARA KIRMIZI HARİTA GÖSTERDİ SEÇMEN İKTİDARA KIRMIZI HARİTA GÖSTERDİ...

Seçmen Cumhur İttifakı’na sırtını döndü. Altı Oklu CHP ile kucaklaştı… 31 Mart, ‘sonuçta Yerel yönetimler belediye başkanlığı seç...

Sahipsiz Memleketim! Sahipsiz Memleketim!

Biz Kahramanmaraşlılar, depremin ardından geçen on üç ay içinde şehrimize getirilen hizmetlerden o kadar da memnun olmadık. Ve yaşadığı...

Depreminin Birinci Yıl Dönümü Depreminin Birinci Yıl Dönümü

6 Şubat 2023’te, Türkiye, tarihin en büyük depremini yaşadı. Gece saat 04,17’de yerin 8,6 kilometre derinliğinde Pazarcık merkezl...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Umut Sokağı Konteyner Kentte HEM Sergisi Umut Sokağı Konteyner Ken...

Kahramanmaraş Onikişubat Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğ...

Muhtar Ali Engizek Kolları Sıvadı Muhtar Ali Engizek Kollar...

31 Mart 2024 mahalli idareler seçimi sonucunda Kahramanmaraş...

Kahramanmaraş’ta “Oyun Yoluyla Öğrenme Eğitimleri” gerçekleştirildı. Kahramanmaraş’ta &#...

Erken Çocukluk Eğitiminde Kalite ve Erişimin Arttırılması Pr...

Bu Konseri Sakın Kaçırmayın ! Bu Konseri Sakın Kaçırmay...

Kısa adı DUK olan  Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ...

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı G...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONU...

PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİ...

Piyasaya iyi bakın. Bu pahalılık önünde hiçbir iktidar duram...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Roman...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egit...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek y...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışma...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Eras...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI M...

323. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 323. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İşveli göz kırpar , yamaçta meşe Ebruli renk tablo, baktığ...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ