Maraşta Haber
Maraşta Haber

Bu Necip Millet

Seçimler sonuçlandı. Milli irade tecelli etti. Sandıktan, bırakın “Kudretli Başkan Yönetimini” tek başına iktidara dahi izin çıkmadı. İşimize gelse de gelmese de sandığın mesajı bu… Sonuçlar vatanımıza, milletimize ve tüm insanlığa hayırlı olsun. Yeni vekillerimizin altısı AK Partiden, ikisi ise Milliyetçi Hareket Partisinden seçildiler. CHP Milletvekili çıkartamadı. AK Partiden seçilen Milletvekillerimiz sırasıyla Mahir Ünal, Nursel […]

Bu Necip Millet

10 Haziran 2015 - 7:47A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Seçimler sonuçlandı. Milli irade tecelli etti. Sandıktan, bırakın “Kudretli Başkan Yönetimini” tek başına iktidara dahi izin çıkmadı. İşimize gelse de gelmese de sandığın mesajı bu… Sonuçlar vatanımıza, milletimize ve tüm insanlığa hayırlı olsun.

Yeni vekillerimizin altısı AK Partiden, ikisi ise Milliyetçi Hareket Partisinden seçildiler. CHP Milletvekili çıkartamadı.

AK Partiden seçilen Milletvekillerimiz sırasıyla Mahir Ünal, Nursel Reyhanlıoğlu, Veysi Kaynak, Sevde Bayazıt Kaçar, Mehmet Uğur Dilipak ve Mehmet İlker Çitil. Pırlanta gibi Altı Maraşlı kardeşimiz.

Milliyetçi Hareket Partisinden ise Fahrettin Oğuz Tor ve Sefer Aycan. İki deneyimli ve mütevazı hemşerimiz.

Başarılı olmaları için kendilerine yürekten dualar ediyoruz. Elbette farklı partilerden seçildiler ama artık bu vekillerimiz biz Kahramanmaraşlıların vekilleri olacak diye düşünüyoruz.

Seçimler bitti. Herkes belli bir çizgide söyleyeceğini söyledi. Artık normale dönme zamanı geldi. Söylenecek söz; “Sonuçlar hepimiz adına hayırlı olur inşallah” olmalıdır.

Seçim süreci içerisinde istemeden, farkında olmadan kırgınlıklar yaşanabilir. Bu kırgınlıkların giderilmesi, karşılıklı olarak helallik ve özür dilenmesi ve yeniden kardeş olunması iyi olur düşüncesindeyim.

YAZ TATİLİ

 Bilindiği gibi 12 Haziran 2015 Cuma günü ilk ve Ortaokullar yaz tatiline başlayacaklar. Milyonlarca çocuğumuz ve gencimiz için üç ay sürecek olan uzun bir tatil dönemi başlayacak.

Çocuklar açısından bir problem yok denilebilir. Onlar daha özgür olacaklar, daha çok oynayacak ve daha çok eğlenebilecekler.

Hanımın herhangi bir işte çalışmadığı ailelerde de bir problem olmayacak, çocuklar anneleriyle birlikte olacakları için aileler bir plan yapma gereği duymayacaklar.

Anne ve baba çalışan ailelerde okulların üç ay kapalı olması bir takım sıkıntılara neden olacaktır. Özellikle anasınıfında ve ilkokulda öğrencisi olan çalışan anne ve babalar çocuklarını emanet edecek bir kurum arayışına düşeceklerdir.

Uzun süren yaz tatili iyi planlanmadığı takdirde sıkıcı ve boşa geçen bir süre olacaktır. Bilindiği gibi “yata yata sadece karpuz büyür” denilmektedir. Çocuklarımız üç ay boyunca sadece yatarak ve bilgisayar başında oyunlar oynayarak vakit geçirirlerse yıl içerisinde okullarında elde ettikleri kazanımlarını tekrar kaybedeceklerdir.

İlkokul birinci sınıfı bitiren yavrularımızın öğrendikleri okuma ve yazmayı unutmalarını istemiyorsak bu yavrularımızın tatilde okuma ve yazma çalışmalarına devam etmelerini sağlamalıyız. Ara sınıflarda okuyan öğrencilerimize geride kalan sınıfına ait ders konularını mutlaka tekrar ettirmeliyiz.

Eğer imkânımız varsa çocuklarımızın üç aylık yaz tatili boyunca yaz okuluna veya kuran kursuna devam etmelerini sağlamalıyız. Bunu yaparken “çocuk yanımdan uzaklaşsın da ne yaparsa yapsın?” düşüncesiyle hareket edilmemelidir.

Çocuğu yollayacağımız yaz okulunun programı ciddi olarak incelenmelidir. Kuran kursuna veriyorsak eğer kursu açan kişiler ve öğrencileri eğitecek görevliler hakkında mutlaka bilgi edinilmelidir.

Bu konuda sloganımız; “ Çocuklarımız yaz tatili süresince daha fazla oynasın daha fazla dinlensin ama mutlaka derste çalışsın” olmalıdır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Sahipsiz Memleketim! Sahipsiz Memleketim!

Biz Kahramanmaraşlılar, depremin ardından geçen on üç ay içinde şehrimize getirilen hizmetlerden o kadar da memnun olmadık. Ve yaşadığı...

Depreminin Birinci Yıl Dönümü Depreminin Birinci Yıl Dönümü

6 Şubat 2023’te, Türkiye, tarihin en büyük depremini yaşadı. Gece saat 04,17’de yerin 8,6 kilometre derinliğinde Pazarcık merkezl...

Biber Sivri, Hıyar Badem Mersin’den; AFİYET OLSUN! Biber Sivri, Hıyar Badem Mersin’den; AFİ...

Talas’ta Atatürk Bulvarı üzerinde yürüyorum. Hareketli semttir. Orta gelirliler ve çevresi üniversitelerle dolu olduğu için öğrenciler ...

ÇAY MI? KAHVE Mi? ÇAY MI? KAHVE Mi?

Akşam yemeğinden tam yeni kalkmıştım ki, telefonuma bir mesaj geldi. Neredeyse midemden beynime çay gönder mesajıyla aynı anda gelen bu...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZD...

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yap...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda d...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye B...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Me...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robo...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mar...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sa...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

320. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 320. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Hayalin canlanıyor ufka dalarken gözüm Bilmesin hiç bir ki...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

Kahramanmaraş’ta Yine Deprem Oldu Kahramanmaraş’ta Yi...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra zaman...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramın kaç gün olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan...

Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 30...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katı...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ