Maraşta Haber
Maraşta Haber

Şanlıurfa’da Yapmanız Gereken 5 Şey

Tarihi geçmişi Cilalı Taş Devri’ne kadar dayanan, tarihi Harran sit alanı ve Balıklı göl’ü ile hafızalarımıza kazınan Şanlıurfa, Güneydoğu Anadolu Bölgemizin en popüler turizm merkezleri arasında yer alıyor. Dünyanın en eski mabetinin bulunduğu Göbeklitepe Höyüğü’ne de ev sahipliği yapan Şanlıurfa; tarihi dokusu ve M.Ö 11.000’li yıllara kadar uzanan kültürel mirası ile kesinlikle görülmeyi hak eden […]

Şanlıurfa’da Yapmanız Gereken 5 Şey
Bu yazı advertorialdir.

07 Haziran 2017 - 20:10A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Tarihi geçmişi Cilalı Taş Devri’ne kadar dayanan, tarihi Harran sit alanı ve Balıklı göl’ü ile hafızalarımıza kazınan Şanlıurfa, Güneydoğu Anadolu Bölgemizin en popüler turizm merkezleri arasında yer alıyor. Dünyanın en eski mabetinin bulunduğu Göbeklitepe Höyüğü’ne de ev sahipliği yapan Şanlıurfa; tarihi dokusu ve M.Ö 11.000’li yıllara kadar uzanan kültürel mirası ile kesinlikle görülmeyi hak eden bir şehrimiz.

Bu yazımızda Şanlıurfa’ya yolunuz düştüğünde bu tarih kokan şehirde neler yapabileceğinizden bahsetmek istedik. Şanlıurfa gezinizin her anının konforlu, keyifli ve rahat geçmesi adına Şanlıurfa havalimanı araç kiralama hizmetimizden yararlanabilir, uçaktan iner inmez güler yüzlü ve samimi personellerimiz tarafından karşılanmanın ayrıcalığını yaşayabilirsiniz.

İşte Şanlıurfa’da Yapmanız Gereken 5 Şey Listemiz:

Balıklı göl’ü Ziyaret Edin

 

İbrahim Peygamber’in Nemrut tarafından günümüzde Urfa Kalesi’nin bulunduğu yerin tepesinden ateşe atıldığı esnada düştüğü yer olarak kabul edilen Balıklı göl; Şanlıurfa’nın en çok ziyaret edilen yeri olma özelliği taşıyor.Aynı rivayete göre Hz. İbrahim’in düştüğü ateşin suya, ateşi yakma amacıyla konulan odunların ise balıklara dönüştüğüne inanılıyor. Bu yüzden de gölde yaşayan sazan balıklarının avlanmasına da hiçbir şekilde izin verilmiyor.

Harran Sit Alanı’na Uğrayın

 

Harran Üniversitesi’ne ismini veren Harran; dünyanın ilk üniversitesinin bulunduğu, kubbe evleri ve Harran Ovası ile meşhur olan bir diğer görmeniz gereken tarihi Şanlıurfa ilçemiz.Her adımda Mezopotamya Uygarlığı’na dair izlere rastlayabileceğiniz bu ilçe, aynı zamanda Nuh’un kavminin de ana vatanı olarak kabul görüyor.

İlk uygarlıkların beşiği olarak isimlendirilen Harran’daçok sayıda höyük, arı kovanı evleri, antik yerleşim yerleri ve surlar; arkeolojik sit alanı olarak kabul edilerek, koruma altına alınmış. Tarihi yapı ve kalıntılara ilgi duyuyorsanız; mutlaka Harran’daki birinci ve ikinci derece sit alanlarına uğramanızı öneriyoruz.

Halfeti’yi Karış Karış Gezin

 

Tarih boyunca Hitit, Pers, Asur vb. pek çok farklı medeniyetinin hakimiyeti altında kalan Halfeti; sosyal ve kültürel aktiviteleri ile ön plana çıkmayı başaran bir diğer Şanlıurfa ilçesi. 2000 yılında GAP kapsamında yapılan baraj esnasında ilçedeki evlerin çoğunun su altında kalması, şehrin 15 km uzağa taşınmasına neden olmuş. Halfeti’de çoğu evin, cami ve binaların su altında kalması ise şehre Kayıp Kent isminin verilmesini beraberinde getirmiş. Halfeti’de Rum kalesi, Barşavma kilisesi, Asma köprü ve Kantarma mezrası gibi gezip görmeniz gereken birçok tarihi aynı zamanda kültürel yapı bulunuyor.

Urfa Yemeklerinin Tadını Çıkarın

 

Bol acılı, bol salçalı ve bol baharatlı yiyecekleriyle dünya çapında nam salmış olan Urfa; geniş mutfağı ve yöresel tatları ile turistleri adeta kendine hayran bırakıyor. Şanlıurfa’ya has patlıcan kebabının, ayran çorbasının, çiğ köftenin ve meyan şerbetinin tadına bakmadan şehirden dönmemenizi şiddetle tavsiye ediyoruz.

Bol Bol Alışveriş Yapın

 

Şanlıurfa’da yöresel kıyafetler, halılar, kilimler ve yöreye özgü hediyelik eşyalar satın alabileceğiniz hepsi birbirinden özel çarşı ve pazarlar bulunuyor. Örneğin; Bedesten Han’da yöresel kıyafetler bulabilir; Bakırcılar Çarşısı’ndan el işçiliği ile tasarlanmış bakır cezve takımları, fincanlar, sürahiler satın alabilir, hediyelik aksesuarlara bakmak için Pamukçu’daki kuyumculara uğrayabilirsiniz.

Şimdiden keyifli tatiller…

Kaynak:  https://www.almiracars.com.tr/tr/blog/seyahat/sanliurfada-yapmaniz-gereken-5-sey

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : | Bu yazı advertorialdir.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Cam Kavanoz Cam Kavanoz

Yiyecek saklamak için tercih ettiğiniz cam kaplar, hava almadığı sürece uzun süre dayanıklıdır ve özellikle konserve ve benzeri gıdalar...

Yuvalarından Koparılan 4 Aslan Tekrar Eve Döndü Yuvalarından Koparılan 4 Aslan Tekrar Ev...

Ukrayna’da bir sirkte sahneye çıkarılan ve performans için kullanılan dört aslan kurtarıldıktan sonra, Tukish Cargo uçağıyla Güney Afri...

Matcha Premium Japanese Satış Matcha Premium Japanese Satış

E-ticaret sektörü özellikle son yıllarda oldukça hız kazanmış ve hemen her gün binlerce sipariş alır duruma gelmiştir. Farklı ürünler i...

Maydonoz Kürü Nedir? Maydonoz Kürü Nedir?

Günümüzde zayıflamak, kilo vermek ve sağlıklı bir vücuda kavuşmak için farklı yöntemler kullanılmaktadır. Sağlıksız zayıflama ilaçları ...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Ilıca İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına yoğun ilgi oldu. Ilıca İlkokulunda 23 Nisa...

Onikişubat Ilıca İlkokulunda  kutlanacak olan “Büyük Önder A...

Kahramanmaraş’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşku içinde kutlandı. Kahramanmaraş’ta 23...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin b...

Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli Eğitim Müdürü Esma Gizem Akçadağ Kahramanmaraş’ta Te...

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürümüz Yusuf Kahraman, 23 N...

Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Bayramı Coşkusu Ilıca Yeniyapan Ortaokulu...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milleti...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Sonuçlandı Kahramanmaraş’ta ŞAGO Mat...

Onikişubat ilçesinde 23 okulun ve toplamda 69 öğrencinin kat...

324. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 324. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dünya handır İnsana, yolcular gelip geçer Kimi bahtı güzel...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Düzenlendi Kahramanmaraş’ta ŞA...

Kahramanmaraş / Onikişubat Şehit Ahmet Gülbahar  Ortaokulu M...

MEB AKUB “doğada arama kurtarma eğitimi” gerçekleştirdi. MEB AKUB “doğada ar...

Kısa adı MEB AKUB olan, Milli Eğitim Bakanlığı Kahramanmaraş...

Arı ve Değirmenci Ailesinin Mutlu Günü Arı ve Değirmenci Ailesin...

Döne ve İsmet Arı çiftinin hanımefendi ve güzel kızları Canr...

Umut Sokağı Konteyner Kentte HEM Sergisi Umut Sokağı Konteyner Ken...

Kahramanmaraş Onikişubat Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğ...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ