Tarihi, Neolitik Çağ’a kadar dayanan sandalye, özellikle Roma ve Mısır Uygarlıklarında kullanılmaya başlandı. Daha sonra zamanla halkın kullanımına uygun hale getirildi ve günümüze kadar ulaştır.

Günlük hayatın hemen her alanında işlevselliğiyle karşımıza çıkan metal sandalye, estetik görüntüsüyle de dikkat çekmektedir. Çoğunlukla tek bir kişiye hizmet edecek tasarımda geliştirilen metal sandalye, oldukça farklı özelliklerde ve tasarımlarda karşımıza çıkmaktadır. Bulunduğu mekana, sahip olduğu işleve, estetik tasarımına göre farklı formlarda da vücut bulabilmektedir.

Metal sandalye, günümüzde okullarda, iş yerlerinde, evlerde ve kafelerde çokça tercih edilen bir tasarım elemanı olarak kullanılmaktadır. Sahip olduğu malzeme sayesinde oldukça dayanıklı olan metal sandalyeler, birçok farklı tarza da uyum sağlamaktadır. Bu da kullanım alanlarını genişletmekte ve tercih sebebi haline gelmektedir. Kolay taşınmaları, dayanıklı olmaları, maliyetlerinin düşük olması, sağlam olmaları ve rahatlıkları sayesinde birçok kişi tarafından tercih edilmektedirler.

Artık restoran ve mutfaklarda da sıkça kullanılan metal sandalyeler, oldukça işlevsel hale gelmiştir. Bazı çeşitleri boyanabilmektedir. Bu da kullanım alanlarını genişleten ve ortama uyum sağlamalarını sağlayan bir özelliktir.

Metal sandalyelerin en büyük özelliklerinden birisi de her şarta uyum sağlayabiliyor olmalarıdır. Dış mekanlarda da rahatlıkla kullanımı mümkün olan metal sandalyeler, mekanın dekorasyonuna uyum sağlar. Birçok hava koşullarına dayanıklı oldukları için balkon, teras, bahçe gibi yerlerde de tercih edilmektedirler.  Metal sandalyelerdeki oturma kısmında tercih edilen tekstil ürünü kumaş ya da deri olabilmektedir. Bu malzemeler çoğunlukla iç mekanlardaki kullanım alanları için tercih edilir. Bulunduğu dekorasyona oldukça uyum sağlayan metal sandalye, hem estetik hem de işlevsellik koşullarını aynı anda yerine getirebilmektedir.

Popülaritesi her geçen gün artan metal sandalye, fazla yer kaplamaması sebebiyle de puan almaktadır. Tutması, kaldırması ve taşıması kolay olduğu için kalabalık mekanlarda sıkça tercih edilmektedir. Bu sandalyelerin döküm gibi farklı çeşitleri de mevcuttur. Ancak döküm sandalyeler metal sandalyelere göre çok daha ağırdır. Metal sandalyelerde dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan birisi paslanmaya karşı dayanıklı olmaları konusudur. Özellikle dış mekanda kullanılması planlanan metal sandalyelerin paslanmaya karşı dirençli olmaları gerekir. Bununla birlikte oturma kısmının rahatlığı ve kullanışlı oluşu da önem taşır. Her üründe olduğu gibi metal sandalyelerde de çeşitlilik söz konusudur. Tercih, ihtiyaçlar göz önünde bulundurularak yapılır.

Metal sandalye, modası hiçbir zaman geçmeyecek ve eskimeyecek olan bir tasarımdır. Hem kullanışlı malzemeye sahip olması hem de estetik bir tasarım sunması nedeniyle günümüzde çokça tercih edilen metal sandalyeler gelecekte de tercih edileceğe benziyor.