Günümüz yaşantısının koşulları ve çeşitli yaşam koşulları nedeniyle zorda olsa başvurulması zorunlu bir yöntem olan kürtaj, hamileliğin sonlandırılması anlamına gelir. Ülkemizin yasaların göre hamileliğin 5. Haftası ve 10. Haftası arasında, 15 yaşından büyük her kadının kürtaj yaptırması bir yasal haktır. Bununla birlikte 15 ile 18 yaş arasındaki kişiler, ebeveynlerinin onayı ve imzası olmadan kürtaj yaptıramazlar. 18 yaşından büyük her kadın bu operasyonu gerçekleştirme hakkına sahiptir. Evli olan kişilerin eşleriyle başvurması zorunluluğu vardır. İzmir kürtaj operasyonları gerçekleştirebilen çok sayıda merkez, sağlık kuruluşu hastane ve kliniğe sahip bir ildir.

 

İzmir kürtaj fiyatları birbirine yakın olmakla birlikte, farklılıklar gösterebilir. Ancak uzman ve teknik donanım gibi koşullara bağlı olarak değişkenlik gösteren fiyatlar, böyle bir operasyon için en son düşünülmesi gereken konudur. Türk tabipler Birliği tarafından, kürtaj operasyonları ile ilgili fiyat reklamı yasaklanmıştır ve bu doğrultuda en detaylı bilgi, ancak ilgili merkezlere başvurarak öğrenilebilir.

 

Bir kadının bu operasyon öncesi sağlık durumu, tıbbi geçmişi, sonrasında ki sağlık durumu, operasyonu gerçekleştirecek uzmanın yeterliliği ve yetkinliği, operasyonun gerçekleştirileceği merkezin sahip olduğu donanım gibi detaylar, öncelikli olarak ele alınması gereken önemli detaylardır. İzmir kürtaj merkezi Mono Sağlık, oluşabilecek her türlü soruna karşı özel olarak yapılandırılmış, uzmanlarının yeterliliği kanıtlanmış bir sağlık merkezi olarak faaliyet gösterir. Kadının alması en zor kararlardan biri olan kürtaj kararı, bu kararın alınışı, uygulanışı ve sonrasında psikolojik olarak desteğe ihtiyaç duyduğu bir dönemdir. Zorunlu sebeplere dayalı olarak alınan bu karar ve uygulama sonrasında, bu durumdan derin bir şekilde etkilenen kadının ihtiyacı olan destek, profesyonel bir şekilde verilmelidir. Merkezimiz Operasyonun tüm aşamalarında gereken her türlü tıbbi desteği sunabilecek şekilde özel olarak yapılandırılmıştır. Operasyonun gerçekleştirilmesinden sonra ki süreçte, oluşabilecek psikolojik ve genel sağlık etkilerinin tümü konusunda hastanın iyileşmesine odaklı bir planlama yapılır. Bu durum kadının bu operasyondan olabildiğince az etkiyle geçmesini sağlar. Sonrasında yaşamına sağlıklı bir şekilde devam edebilmesi ve bu durumun oluşturduğu izlerin yok edilmesine odaklı bir hizmet sunumu yapılır.