Bant kullanımının her geçen gün artması hayatımıza farklı türlerde bantların girmesini sağladı. Bir işi yaparken bant lazım olduğunda artık sıradan bantlar yerine daha farklı bantları bulabiliyor ve kullanabiliyoruz. Kâğıt bantlar da bunlardan bir tanesi olarak karşımıza çıkıyor. Kâğıt bantlar diğer bantlarla aynı göreve sahip olsa da bu bantlar kâğıt malzemelerden yapılmaktadır. Bu nedenle çekmelere karşı fazla dayanıklı değildir. Ancak buna rağmen geniş bir kullanım alanına sahiptir.

Kağıt bant kokusuz bir yapıya sahip olduğu için özellikle gıda sektöründe çok fazla tercih edilmektedir. Ayrıca hırsızlığa karşı güvenli olduğu için cam ve seramik sektöründe de çok fazla tercih edilir. Bunun dışında ise sahip olduğu özellikler ve kullanım alanları şu şekilde sıralanabilir;

  • Işınların prosesine uygun yapıda olduğu için ilaç ve eczacılık sektöründe
  • Yapısı sayesinde değerli ürünlerin çalınmasına engel olduğundan kozmetik ve güzellik ürünlerinde
  • Oluşan sıcaklık farklarından etkilenmediği için soğuk hava depolarında dondurulmuş olan ürünlerde
  • Elektrostatik yüklerden etkilenmediği için elektronik devrelerde ve uygulamalarda

Kısacası bu bantlar tüm bu sektörlerde sorunsuz bir şekilde kullanılabilmektedir.

Günümüzde yaygın olarak kullanılan bir diğer bant ise desenli bantlardır. Desenli bant normal bantlara göre üzerinde çeşitli desenler bulundurmaktadır. Bu desenler sayesinde özellikle ofislerde ve okullarda çok fazla tercih edilmektedir. Ayrıca dekorasyon ve süsleme alanında da bu bantların çok fazla tercih edildiğini görebilirsiniz.

Bu bantlar üzerlerinde desen bulundurmasına karşın güçlü bir yapıştırıcı özelliğine sahiptir. Özellikle bir nesneyi bir yere sağlam bir şekilde tutturmak istediğinizde desenli bantları rahat bir şekilde kullanabiliyorsunuz. Desenlerin birbirine göre farklılık göstermesi sayesinde uygulama yapılacak olan yüzeye en uygun desenler seçilebiliyor. Bu bantların boyutları genel olarak küçük ofis bantları ile aynı olsa da son yıllarda artan ihtiyaç ile beraber farklı boyutlarda desenli bantlar da üretilmeye başlanmıştır. Bu bantları ise çeşitli ofis malzemeleri satan yerlerden ve internet üzerinden kolay bir şekilde temin edebiliyorsunuz. Ayrıca istenildiği zaman özel boyutlarda ve desenlerde üretim de yapılabilmektedir.