Peygamber efendimizi anmak ve anlamak için “Kutlu Doğum Haftası” kapsamında Esenlik İdari Binası’nda gerçekleştirilen programda Esenlik personeline hurma ve zemzem ikram edilerek, gül dağıtıldı.

“Efendimizin doğumu zulmü, haksızlığı, adaletsizliği yok etmek için ortaya çıkan bir yürüyüşün başlangıcıdır”

Yatırım ve Planlama personeli Yusuf Ateş’in Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Genel Müdürümüz Hulusi Boyraz; “Diyanet İşleri Başkanlığı son zamanlarda kutlu Doğum Haftası’nı çok farklı etkinliklerle kutluyor. Yapılan sempozyumlar, konferanslar ile peygamberimiz numuneyi imtisal olarak  bize örnek verilmesi, olayı canlı bir şekilde tasavvur etmemizi sağlamaktadır” dedi.

Hz. Muhammed’in (S.A.V) doğumunun normal bir doğum olmadığını dile getiren Boyraz; “Resulullahın doğumu ortaya çıkan bütün zulmü, haksızlığı, adaletsizliği yok edecek bir yürüyüşün başlangıcıdır. Zülüm, adaletsizlik, haksızlık devam etmektedir. Çünkü dünya kuruldu kurulalı Habil ve Kabil tiplemesi hep var oldu. Biri haksızlığın, adaletsizliğin, zulmün temsilcisi diğeri ise ona karşı hakkı ve adaleti savunan merhametin temsilcisi. Dünya tarihi aslında bu iki insanın mücadelesinden ibarettir.

Bu olay her zaman her alanda değişik şekillerde karşımıza çıkmaktadır. Bize düşen görev zulmü, haksızlığı, adaletsizliği ön plana çıkarmaya çalışan insanlarla mücadele edebilmektir. Haklının, doğrunun, adaletin yanında olabilmektir” dedi.

“O’nun hayatı  bizler için referans olmalıdır”

Bu tür faaliyetlerin içinin boşaltılmaması gerektiğini söyleyen Boyraz; “Bu tür faaliyetlerin içinin boşaltılmadan, bu günleri daha derin anlamak için bu etkinlikleri sadece vesile yapmak gerekmektedir. Kutlu Doğum günlerinde efendimizin hayatını anlatan bir siyer okunabilir. Yine O’nun ahlakı Kuran’dı.  Kur’anın ahlakı ile ahlaklanma anlamında Resulullahın hayatının her karesini taklit ederek, hayatını bir referans olarak görmemiz gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

Ayrıca “Kutlu Doğum Haftası’nda” süpermarketlerde geleneksel olarak gerçekleştirilen gül dağıtımı ve şerbet ikramında bu yılda coşku hakimdi. Somuncu Baba Cami’nde dağıtılan Kutlu Doğum Aşı’nda ise peygamber efendimize salat ve selam getirildi. (Haber :  Malatya Son Havadis)