Kahramanmaraşspor’un maçlarını oynadığı 12 Şubat Stadyumunun tadilatı ile ilgili önemli bir gelişme var.

Kahramanmaraş kamuoyunun merakla beklediği stadyumun tadilatı konusunda Spor Bakanlığından proje geçti. Proje de stadyumda yapılması gereken çalışmalar yer alıyor. Edinilen bilgiye göre 12 Şubat Stadyumunun 2013-2014 sezonu maçlarına yetişmesi için 21B olarak bilinen acil durum ve afet kanununa göre ihale edilecek.

Stadyumun deprem güçlendirmesi, ışıklandırma, çim zemin ve diğer başlıklar halinde yapılması planlanan alanlar tek tek ayrı şirketlere ihale edilecek ve stadyumun tamamında çalışmalar başlayacak. Stadyumun yeni sezona yetişmesi için Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı’nın yoğun çaba gösteriyor. spor46.com İhalenin önümüzdeki hafta başında yapılması düşünülüyor. Bakanlıktan teknik ekipler Perşembe günü Kahramanmaraş’a gelecekler ve ihale çalışmaları hemen başlayacak. 21B kanununa göre ihale yapılacağı için ihalenin askıya çıkma süreci gibi zaman kaybedecek bir durum da yok. İhaleye çıkılacak ve çalışmalar stadyumun tamamında başlayacak.

“21B İHALE KANUNU”

21B olarak bilinen kanun şu şekilde “Doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi ani ve beklenmeyen veya idare tarafından önceden öngörülemeyen olayların ortaya çıkması üzerine ihalenin ivedi olarak yapılmasının zorunlu olması” hallerinde pazarlık usulü ile ihaleye çıkılabileceği hüküm altına alınmıştır”.