Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi (TEİAŞ) tarafından helikopterlerle Enerji İletim hatlarının kontrolü yapıldı.

TEİAŞ’ın yaptığı bu çalışma da Afşin Elbistan Ovası üzerinde Helikopterlerin uçtuğunu gören vatandaşlar Arazi İstimlakları için ölçüm yapıldığı veya Santrallerin Özelleştirilmesiyle ilgili olduğu yorumlarına neden oldu.

Konuyla alakalı Afşin Haber Merkezinin sorularını yanıtlayan TEİAŞ Afşin Elbistan İşletme ve Bakım Bölge Başmühendisi Aydın Yazlak, Ülkemizdeki en önemli yüksek gerilim enerji iletim hatları Afşin, Elbistan, Göksun, Nurhak ve Ekinözü ilçelerinden geçmektedir Termik Santrali Termik Santrali, Atatürk Barajı, Keban Barajı ve Bölgedeki diğer çok sayıda barajda üretilen elektriğin önemli bir kısmı bölgedeki elektrik iletim hatlarıyla Batı bölgelerine iletilmektedir. Aynı zamanda ülkemizdeki önemli şalt sahaları bölgemizde bulunmaktadır. Söz konusu iletim hatlarının ve şalt sahalarının havadan helikopterle Korona kayıpları, Isı kayıpları ve fiziki durumları kontrol edildi ve kayıt altına alındı dedi.

Yazlak, Yaklaşık 3 bin 800 adet Yüksek gerilim direğinin havadan kontrolünün yapıldığını ve bundan sonra her yıl yapılmaya devam edeceğini söyledi.

YÜKSEK GERİLİM HATLARI ALTINA İNŞAAT YAPACAKLARA UYARI!

TEİAŞ Afşin Elbistan İşletme ve Bakım Bölge Başmühendisi Aydın Yazlak birde uyarıda bulundu. Yüksek Gerilim hatları altına ev yapacak olan vatandaşların İnşaatını başlatmadan önce TEİAŞ başvurmaları gerekmektedir. Bazı vatandaşlar tarafından arazi sürümlerinde direk ayaklarının toprakla kapandığı bazı bölgelerde de Enerji iletim hatlarının altına kavak ağacı dikimi yapılıyor. Bu durum sıkıntılara sebep oluyor. Vatandaşlarımızı bu konularda dikkatli olmaları konusunda uyarıyoruz dedi.

>>>HALİL DEMİR-AFŞİN HABER MERKEZİ