Kahramanmaraş Afşin İlçesinde bir İlkokulda Sınıf Öğretmeni olarak görev yapan Rasık Aksu Ülkemizde ender yetişen Ters Lale bitkisinin tohumlarını her gittiği yere götürerek ekmeye başladı. Öğretmen Rasık Aksu, böylelikle sürekli göç veren Ters Lalelerin yaygınlaşmasını sağlıyor.

Bunu özellikle de Afşin’e Ters Laleleri görmeye gelenlerin köklerini sökerek götürmesi sonucu azalan Ters Lalelerin  neslinin tükenmemesi için yapan ve halk arasında Ağlayan Gelin olarak bilinen bu endemik bitki türünün Gelecek kuşaklara da aktarılmasını sağlamak amacıyla yaptığını söyleyen TEAŞ İstiklal İlkokulu Öğretmeni Rasık Aksu,sürekli göç veren bu bitkinin Afşin’de azalmamasını sağlamak bunun yanı sıra Kuzey bölgeleri seven bu bitkinin Güney yerleşim yerlerimizin Kuzey kesimlerinde de yetişmesini sağlamak istediğini söyledi.

Afşin Doğa Grubu ve aynı zamanda Afşin Eshab-ı Kehf Gönül Eçileri Platformu üyesi olan Rasık Aksu, Sadece ikamet ettiği Afşin’de değil yürüyüş yaptığı ve gittiği her yere bahçesinde yetiştirdiği Ters Lalelerin tohumlarını götürüyor ve yetişebilecekleri her yere ekmeye çalışıyor.

Ülkemizde çok nadir bulunan Ters Lale İlçemizin Kuzeyinde Tanır, Dağlıca, Topaktaş ve Altunelma yaylalarında mevcut. Ancak İlçemizin Batı ve Güneyinde ki dağlarda, Arıtaş, Sevin, Emirli ve Başüstü yaylalarında rastlanmamaktadır. Ayrıca Berit Dağlarında ve Göksun civarında hiç görülmemiştir diyen Rasık Aksu, Her gittiği dağa, yaylaya, yolcuya, çobana, köylerden yoğurt getirip satmak isteyen yaylacılara verdiğini söylüyor. Aksu, hatta kendisinin gidemediği yerlere de ekmek isteyen her vatandaşa bu tohumlardan verdiğini söylüyor.