Maraşta Haber
Maraşta Haber

Göksun’da Dünya Çiftçiler Günü Kutlandı

Göksun Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Göksun Ziraat Odası Başkanlığı tarafından Göksun – Temurağa Köyü’nde  Dünya Çiftçiler Günü sebebiyle  program düzenlendi. Göksun’ lu çiftçilerin oluşturdukları traktör konvoyun ilçe merkezinden Temurağa Köyü’ndeki SANDIKÇI çiftliğine doğru hareket etmeleri ile başlayan program saygı duruşu ve İstiklal Marşı akabinde Göksun Şeyma Hatun Cami İmamı Mustafa KARSLI tarafından Kuran-ı […]

Göksun’da Dünya Çiftçiler Günü Kutlandı

20 Mayıs 2013 - 16:52A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Göksun Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Göksun Ziraat Odası Başkanlığı tarafından Göksun – Temurağa Köyü’nde  Dünya Çiftçiler Günü sebebiyle  program düzenlendi.

Göksun’ lu çiftçilerin oluşturdukları traktör konvoyun ilçe merkezinden Temurağa Köyü’ndeki SANDIKÇI çiftliğine doğru hareket etmeleri ile başlayan program saygı duruşu ve İstiklal Marşı akabinde Göksun Şeyma Hatun Cami İmamı Mustafa KARSLI tarafından Kuran-ı Kerim okunması ve Göksun Müftüsü Muhammet DEVLET tarafından şükür ve bereket duasının yapılması, açılış konuşmaları, Göksun Halk Şairi tarından günün anısına şiir okunması, kafkas oyunları, köy muhtarları tarafından birlik ve beraberlik halayı, farklı kategorilerdeki önder çiftçilere plaket verilmesi ve davetlilere yapılan ikramların ardından sona erdi.

Programda bir konuşma yapan Göksun Kaymakamı Ali Hamza PEHLİVAN; kendisinin de bir çiftçi çocuğu olduğunu belirterek, çiftçilerin ürettikleri ürünlere ne kadar emek verdiklerini bildiğini ve bu bilinçle Kaymakamlık olarak 2012 yılında Göksun’lu çiftçilerin ürettikleri ürünlere hak ettiği değeri kazandırabilmek, ilçede modern tarım tekniklerini yaygınlaştırmak için Çiftçinin Emeği, Göksun’un Çileği ve Meyvenin Âlâsı; Göksun’un Elması” temalarıyla proje ve festivaller gerçekleştirdiklerini belirtti. Çiftçilerimizin her zaman yanında olduklarını belirten PEHLİVAN; “Amacımız Göksun’da yetişen ürünlerin kalitesini ön plana çıkararak, ürünlerimizi markalaştırmaktır. Tarıma yönelik çalışmalarımız 2013 yılında daha da artarak devam edecek.” dedi.

Kahramanmaraş Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan EMİRALİOĞLU’ da, ‘Çiftçilerimizin ülke ekonomisine sağladığı katkıları, Bakanlığın sektöre yaptığı destekleriN önemini içeren bir konuşma yaparak, “Çiftçimizin sermayesini, ürünlerini ve verilen emeği garanti altına almak için mutlaka tarım sigortası yaptırmamız gerekiyor.” dedi.

Göksun Belediye Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ramazan HURÇ ise Göksun tarımının daha çok desteklenmesi gerektiğini, ilçemiz hayvan varlığının eskiye oranla azaldığını ve çeşitli projeler geliştirerek çiftçilerimize verimi yüksek kültür ırklarının ücretsiz olarak dağıtarak, ilçe hayvancılığını geliştirmemiz gerektiği belirtti.

Göksun Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Mesut KIRAÇ ise konuşmasında tarımsal üretimin her kademesinde alın teri olan çiftçilerin hayat standartlarını yükseltmek için, Bakanlık politikaları doğrultusunda üretim ve verimliliği arttırmak, üretilen ürünlerin pazarlamasına yardımcı olmak, bitki ve hayvan sağlığını korumak, onları tarımdaki son teknolojilerden haberdar etmek gibi çalışmalarla çiftçileri desteklediklerini ve Göksun’lu çiftçilerin milli gelirden aldıkları payı yükseltme konusunda çeşitli çalışmalar yaptıkları belirterek, “Ülkemizin kalkınma sürecinde önemli görevler üstlenen ve günlük yaşamımızın sürdürülmesine büyük katkıda bulunan çiftçilerimizin Çiftçiler Gününü kutluyorum, bütün çiftçilerimize sağlık, huzur ve bereket dolu günler diliyorum.” dedi. Ayrıca KIRAÇ konuşmasında, organizede birlikte hareket ettikleri Göksun Ziraat Odası Başkanı Selim CÜCE’ ye ve organizeye ev sahipliği yapan Necmi SANDIKÇI ve ailesine teşekkür etti.

Programın sunumunu yapan Göksun Ziraat Odası Başkanı Selim CÜCE ise çiftçilerimizin kurtuluş mücadelesinde üstlendikleri görevi, tarımın ve çiftçilerin önemini içeren coşkulu konuşmalarıyla programa renk kattı.

Programa Göksun Kaymakamı Ali Hamza PEHLİVAN, Kahramanmaraş Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan EMİRALİOĞLU, Göksun Jandarma Komutanı V. (Karakol Komutanı Kıd. Başçavuş) Duran ERASLAN, Göksun Belediye Başkanı Ramazan HURÇ, Göksun Cumhuriyet Savcısı Ömer İLHAN, Göksun İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Mesut KIRAÇ, Göksun Ziraat Odası Başkanı Selim CÜCE, Göksun Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Genel Sekreteri Hüseyin BALCI, Göksun Meslek Yüksekokulu Organik Tarım Bölüm Başkanı Selma BOYACI, Kurum Amirleri, Belde Belediye Başkanları, İl Genel Meclis Üyeleri, Göksun Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Personelleri, çiftçiler ve çok sayıda davetli katıldı.

GÖKSUNDA ÇİFTÇİLER GÜNÜ KUTLAMALARI (2)

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Kar yağışı Göksun-Kayseri karayolunda geçit vermiyor Kar yağışı Göksun-Kayseri karayolunda g...

Göksun ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle Göksun-Kayseri karayolunda ulaşımı güçlükle sağlanıyor. İlçede iki gündür devam eden ...

Göksun Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Proje Faaliyetlerini Başlattı Göksun Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi ...

Göksun Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi, “Memleket Meselesine Çözüm Üretiyoruz” adlı projeyi, tanıtım toplantısı düzenleyerek başlattı....

Atatürk, Göksun İlçemizde Anıldı Atatürk, Göksun İlçemizde Anıldı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 76. yıl dönümünde düzenlenen törenlerle Göksun...

Göksun Belediye Başkanı Başkan Aydın’ın Cumhuriyet Bayramı Mesajı Göksun Belediye Başkanı Başkan Aydın’ın ...

Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, yayınladığı bir mesajla Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 91’inci yılını ku...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZD...

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yap...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda d...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye B...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Me...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robo...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mar...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sa...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

320. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 320. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Hayalin canlanıyor ufka dalarken gözüm Bilmesin hiç bir ki...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

Kahramanmaraş’ta Yine Deprem Oldu Kahramanmaraş’ta Yi...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra zaman...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramın kaç gün olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan...

Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 30...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katı...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ